9 Haziran 2026 tarihinde, Diliskelesi Mahallesi’nde yaşanan trajik bir olayda, Erdal K. isimli bir kişi, eşi Elif K. ile aralarındaki tartışmanın ardından, herkesin gözü önünde 5 çocuk annesi eşine 15 defa bıçak darbesi vurdu. Olay, saat 14.00 sıralarında meydana gelirken, çevredeki vatandaşların acil yardım çağrısı üzerine sağlık ve polis ekipleri derhal olay yerine intikal etti.
Erdal K., polisin geldiği esnada teslim olmak isterken, öfkeli bir kalabalık tarafından linç edilmek istendi. Polis ekipleri, durumu kontrol altına almak için havaya ateş açmak zorunda kaldı. Yaralı Elif K., olay yerindeki ilk müdahaleden sonra hastaneye kaldırıldı, ancak tüm çabalara rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybetti.
Erdal K.’nın ifadesine göre, aldatıldığını düşündüğü için cinnet geçirerek eşine saldırmış. Öldürme eylemini daha da ileriye taşımayı düşündüğünü fakat o anda 5 yaşındaki en küçük çocuğuyla göz göze gelince durduğunu belirtmiştir. Çiftin 5 çocuğu bulunmakta, en küçüğü 5 yaşındayken, diğerleri 18 ile 25 yaşları arasında değişmektedir. Ayrıca çocuklardan birinin farklı bir suçtan cezaevinde olduğuna dair bilgiler elde edilmiştir.
Elif K.’nın cenazesi, ailesi tarafından teslim alındıktan sonra Erzurum’a götürüldü ve burada kılınan cenaze namazının ardından toprağa verildi. Olay, toplumda büyük bir üzüntü ve infial yaratırken, şiddet ve aile içi sorunların ciddiyeti bir kez daha gündeme geldi.