Boşanma Sürecindeki Eşini ve Kayınvalidesini Katleden Sanığa Ağır Ceza İstemi

Zonguldak’ın Kilimli ilçesinde, boşanma aşamasındaki eşi Tülay Ü. ile kayınvalidesi Zaide A.’yı silahla öldüren sanık Yusuf Ü. hakkında ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası talep ediliyor. Zonguldak 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde gerçekleştirilen duruşmaya, ölenlerin yakınları, taraf avukatları ve tanıklar katıldı. Tutuklu sanık Yusuf Ü., duruşmaya Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla bağlandı.

Duruşmada, Tülay Ü.’nün kardeşi A.D., ablasının sürekli şiddet gördüğünü ve bu durumu kendisiyle paylaştığını belirtti. A.D., Yusuf Ü.’nün ablasına yönelik tehditlerde bulunduğunu ve onu öldüreceğini söylediğini aktararak, “Ablama gelmesi için çağrı yaptım ama korkusundan gelmedi,” dedi. Ayrıca, Tülay Ü.’nün komşusu H.T. de, Tülay’ın vücudunda morluklar gördüğünü ifade ederek, “Yusuf Ü. Tülay ayrılmak istediğinde mezar ve toprak gibi ifadeler kullanıyordu,” şeklinde konuştu.

Sanık Yusuf Ü., yaptıklarından pişman olduğunu iddia ederek, “Kesinlikle ablasını arayıp bu şekilde konuşmadım. Olayın bu noktaya gelmesini istemezdim,” dedi. Bununla birlikte, 13 yaşındaki oğlu U.Ü., babasının kendilerine yeterli ilgi göstermediğini ve ablasını bıçaklayan birine karşı kendisinin çaresiz olduğunu dile getirdi.

Ailenin diğer üyeleri, sanığın ağır bir ceza almasını talep ederken, katılanların avukatı, cinayetin planlı şekilde işlendiğini belirterek, sanığın en yüksek cezaya çarptırılmasını istedi. Cumhuriyet savcısı, Tülay Ü. yönünden “eşe ve kadına karşı kasten öldürme” ve kayınvalidesi için “kadına karşı kasten öldürme” suçlarından iki kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası isteminde bulundu.

Mahkeme heyeti, sanık avukatının ek tanık dinletme talebini reddetti ve sanığın tutukluluk halinin devamına karar vererek duruşmayı erteledi.

Olay, 24 Aralık 2025 tarihinde Zonguldak’ın Kilimli ilçesi Şirinköy’de meydana geldi. Tülay Ü. ve annesi Zaide A., akrabalarını ziyaretten dönerken, boşanma aşamasındaki eşi Yusuf Ü. tarafından silahlı saldırıya uğradı ve olay yerinde hayatlarını kaybetti. Yusuf Ü. daha sonra jandarma tarafından yakalanarak tutuklandı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir