Zelenski: Biz razıyız, ABD’nin Rusya’yı da ikna etmesi gerekiyor

Ukrayna Devlet Başkanı Zelenski, ABD’nin 30 Günlük Ateşkes Önerisine Olumlu Yanıt Verdi

Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski, ABD’nin 30 günlük ateşkes önerisini olumlu bulduklarını belirterek, “ABD’nin Rusya’yı da ikna etmesi gerekiyor. Yani biz razıyız, eğer Ruslar razı olursa, bu sessizlik (ateşkes) o anda devreye girecek.” dedi.

​​​​​​​Zelenski paylaştığı görüntülü mesajda, Suudi Arabistan’da ABD ve Ukrayna heyetleri arasında gerçekleşen görüşmeyi değerlendirdi.

Söz konusu toplantıyı olumlu olarak nitelendiren Zelenski, görüşmede birçok önemli ayrıntının ele alındığını aktardı.

Ukrayna, ABD’nin “acil ve geçici 30 günlük ateşkes” önerisini kabul etti | Washington: Top Rusya’nın sahasında

Zelenski, ABD’nin, Rusya-Ukrayna savaşında 30 günlük bir ateşkes önerdiğini hatırlatarak, “Ukrayna bu öneriyi kabul ediyor, biz bunu olumlu buluyoruz. Böyle bir adım atmaya hazırız ve ABD’nin Rusya’yı da ikna etmesi gerekiyor. Yani biz razıyız, eğer Ruslar razı olursa, bu sessizlik (ateşkes) o anda devreye girecek.” diye konuştu.

Ateşkesin sağlanması durumunda söz konusu 30 gün içerisinde ABD ve diğer müttefikler ile görüşeceklerini kaydeden Zelenski, Ukrayna için güvenlik garantileri ve sürdürülebilir barış hakkında çalışacaklarını belirtti.

Zelenski mesajında, “Ukrayna barışa hazır. Rusya’nın da savaşı durdurma ya da savaşa devam etme yönündeki isteğini göstermesi gerekiyor.” ifadelerini kullandı. (AA)

Related Posts

Mali’de cunta yönetimi siyasi aktiviteleri yasakladı

Mali’de cunta yönetimi bugün siyasi partilerin aktivitelerini askıya aldığını duyurdu. Kararın gerekçesi olarak “toplumsal düzenin sağlanmasıyla ilgili nedenler” verildi. Bu adım askeri yönetimin muhalefete yönelik artan baskılarının protesto …

Saraçhane protestolarında 14 gencin tahliye talebine ret!

Saraçhane eylemleri sırasında ”Cumhurbaşkanına hakaret” suçlamasıyla tutuklanan 14 genç ve 2 tutuksuz hakkında iddianame hazırlandı. Gençlerin ilk İlk duruşması 30 Mayıs’ta Silivri’de görülecek. Tensip aşamasında hakim, gençlerin tahliye talebini reddederek, duruşmaya kadar tutukluluk hallerinin devamına karar verdi.

Özgür Özel’i tehdit eden bir kişi daha gözaltına alındı

Evlat katili Selçuk Tengioğlu adına sosyal medyada hesap açıp CHP lideri Özgür Özel’i tehdit eden bir kişi daha gözaltına alındı.

99 gün sonra Meclis’e geldi… Devlet Bahçeli’den DEM Parti’ye taziye ziyareti: Eliyle Sırrı Süreyya Önder’in fotoğrafını sevdi

MHP lideri Devlet Bahçeli, DEM Parti’nin TBMM’deki Sırrı Süreyya Önder için taziye programına katıldı. Bahçeli, DEM Parti’ye baş sağlığı dileklerini iletti.

City’s Nişantaşı ve Gülaylar Altın’ın sahibi Mehmet İlhan Gülay, İBB soruşturmasında tutuklandı! İfadesi ortaya çıktı: ‘Süreç AKP döneminde başladı!’

İBB soruşturmasında tutuklanan Mehmet İlhan Gülay emsal artışına izin veren komisyon kararında başkan olarak ismi bulunan Adnan Zeki Bostan’ın şu an AKP İBB Grup Başkanvekili olduğunu vurguladı. Gülay ayrıca “Ayrıca o dönemki grup başkanvekili olan Tevfik Göksu’nun ricası üzerine söz konusu parsel ve kendi arazimiz içerisinde bir cami inşaatı yapmayı anlaşmaya koyduk. Bu husus plan notuna da eklenmiştir” dedi.

Moskova’da Zafer Günü öncesi internet hizmetine kısıtlama getirildi

Rusya’nın başkenti Moskova genelinde mobil internet hizmetine kısıtlama getirildi. Yetkililer, son günlerde artan insansız hava aracı (İHA) saldırıları ve yaklaşan 9 Mayıs Zafer Günü öncesinde kesinti saldırıları engellemek için mobil operatörlerin hizmetini sınırlama kararı aldı.