Yüzünde devasa bir tümörle yaşayan 9 yaşındaki çocuğun ailesi yardım bekliyor

T24 Dış Haberler

Afrika’da yüzünü saran ciddi bir tümöre sahip olan 9 yaşındaki Simbarashe Dande’nin ailesi yardım bekliyor. 

Dande 3 yaşındayken kötü huylu bir tümöre yakalandı ve yerel halk bunu bir “lanet” olarak nitelendirdi. 

Dande’nin 3 yaşındayken gelişmeye başlayan tümörü, o tarihten bu yana önemli ölçüde büyüyerek görmesini, konuşmasını, nefes almasını ve yemek yemesini etkilemeye başladı.

Ailesi, “Herkes onun lanetli olduğunu söylüyor. Okula gidemiyor, kimseyle oynayamıyor, yemek yiyemiyor. Normal bir hayat yaşayamıyor. Onun acı içinde mücadele ettiğini görmek bizi çok üzüyor” diye konuştu. 

BAŞARISIZ AMELİYAT 

Küçük çocuk, 2015 yılının Mart ayında yüzünün sağ tarafında yavaş yavaş büyüyen bir siğille doğmuştu. 

Kasım 2020’de tıbbi yardım için Zimbabve’den Güney Afrika’ya gitmek için gereken 17 bin sterlin, yardımlarla toplandı. 

Cerrahlar, tümörü küçültmek için kemoterapiye ek olarak tümörün bir kısmını çıkararak büyümesini yavaşlatmayı umdular; ancak tedavi uzun vadede başarısızlıkla sonuçlandı.

Küçük çocuğun babası da Aralık 2020’de bir enfeksiyon nedeniyle vefat etti ve annesi onu tek başına büyütmek zorunda kaldığını ifade etti. 

Dande’nin annesi Maria, tümörü çıkarmak için yapılacak “hayat kurtarıcı ameliyat” için İngiltere’ye gitmekten başka çareleri kalmadığını belirterek yardım aramaya ve bağış toplamaya başladı. 

Maria, “Bir tüp yardımıyla nefes alabiliyor. Onun lanetli olduğunu söyleyen ve görünüşüden korkan çocuklar nedeniyle artık okula da gidemiyor. Bu durumda ne kadar daha yaşayacağını bilmiyoruz. Bize onun ne zaman ölebileceğine dair bir tarih veren olmadı. O, bu acıyı hak etmeyen, güzel ve zeki bir çocuk.”  diye konuştu. 

 

Author: Seher Alp

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir