YÖK Başkanı Kars’ta Tarım ve Hayvancılığı Değerlendirdi

YÖK Başkanı Erol Özvar, Kars’ta Yetiştirici Çalıştayı’nda Konuştu

Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar, Kars’ta gerçekleştirilen Yetiştirici Çalıştayı’na katılım sağladı.

Prof. Dr. Necdet Leloğlu Salonu’nda düzenlenen etkinlik, Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı.

Çalıştayın açılışında konuşan YÖK Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar, tarım ve hayvancılık sektörlerinin ülkenin en kritik alanlarından biri olduğunu vurgulayarak, sektörde verimliliğin önemli ölçüde artırılması gerektiğini belirtti. Özvar, “Tarım ve hayvancılık sektörleri, Türkiye ekonomisi için hayati bir öneme sahip. Ancak, sektörlerin milli gelirdeki payı, istenilen düzeyde değil. Bu durum, özellikle kırsal kesimdekilerin refah düzeyini olumsuz etkiliyor. Tarım ve hayvancılık, gıda güvenliği, istihdam ve sürdürülebilir büyüme açısından kritik bir rol oynuyor” şeklinde konuştu.

İklim değişikliği, nüfus artışı ve su kaynaklarının azalması gibi küresel sorunlarla birlikte tarım ve hayvancılığın stratejik öneminin arttığını vurgulayan Özvar, Kars’ın stratejik bir tarım-hayvancılık bölgesi olduğunu dile getirdi. Kars’ın geniş mera alanları ve uygun iklim koşullarıyla büyükbaş hayvancılığa uygun bir bölge olduğunu ifade eden Özvar, bölgedeki hayvancılık potansiyelinin değerlendirilmesi gerektiğini belirtti.

Özellikle verimlilik konusunda yaşanan sorunlara dikkat çeken Özvar, inek başına süt veriminde Türkiye’nin Avrupa Birliği ülkelerinin gerisinde olduğunu belirterek, verimliliğin artırılması gerektiğine vurgu yaptı. Kars ve Ardahan gibi bölgelerde hayvancılık sektöründe karşılaşılan zorlukların çözülmesi gerektiğini dile getiren Özvar, yetiştiricilerin bu konuda bilinçlendirilmesi ve desteklenmesi gerektiğini belirtti.

Related Posts

İmamoğlu, ‘favori’ ODTÜ mezuniyet pankartını paylaştı: Diploma vardan yok, yoktan var edilemez!

İmamoğlu, ‘favori’ ODTÜ mezuniyet pankartını paylaştı: Diploma vardan yok, yoktan var edilemez!

TKH’den ‘süreç’ ve ‘DEM Parti’ açıklaması: ‘Barışın ve kardeşliğin yolu ABD’siz, patronsuz, tarikatsız, mafyasız Türkiye’den geçer’

Türkiye Komünist Hareketi (TKH), AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ‘AKP-MHP-DEM’ sözlerine ilişkin “AKP, MHP ve Dem Parti’nin ortak bir ittifakla yan yana gelmesi, demokratikleşme ve barış getirmeyecek, AKP-MHP blokunun gerici-faşist iktidarına Kürt siyasetinin eklemlenmesi dışında bir anlam taşımayacaktır” ifadelerinin yer aldığı bir açıklama yayımladı. Partinin açıklamasında “Barışın ve kardeşliğin yolu ‘ABD’siz, patronsuz, tarikatsız, mafyasız, Türkiye’den geçer!” dendi.

Elon Musk’ın şirketi SpaceX, İsrail’in uydusu Dror 1’i uzaya fırlattı

ABD’li milyarder Elon Musk’ın sahibi olduğu SpaceX şirketi, İsrail’in “Dror 1” iletişim uydusunu uzaya gönderdi. Dror 1’in İsrail’deki güvenlik teşkilatlarına haberleşme hizmeti sağlamak için kullanılacağı bildirildi.

Kıbrıs gazisi, yarım asırlık otomobiliyle gazilik hatıralarını yaşatıyor

Gaziantep’te yaşayan 72 yaşındaki Kıbrıs gazisi Özkan Yeşilova, Kıbrıs Barış Harekatı sırasında görüp hayran kaldığı otomobilin aynısını satın alarak yaklaşık yarım asırdır hem gazilik hatıralarını yaşatıyor hem de nostaljiye yolculuk yapıyor.

Siber arılar geliyor!

Çinli bilim insanları 74 miligramlık dünyanın en hafif beyin kontrol cihazıyla kontrol edilebilen ilk sibernetik arıyı yarattı. Arıların özellikle depremlerdeki arama-kurtarma görevlerinde kullanılabileceği belirtiliyor.

CHP’li Bulut’tan, Adıyaman Belediye Başkanı Tutdere’nin görevden uzaklaştırılmasına tepki: Sandıktan çıkan millet iradesini hazmedemeyenler yine devreye girdi

CHP’li Bulut’tan, Adıyaman Belediye Başkanı Tutdere’nin görevden uzaklaştırılmasına tepki: Sandıktan çıkan millet iradesini hazmedemeyenler yine devreye girdi