Tüyap, 45. yılını kutluyor

Tüyap Fuarcılık Grubu, “Mirasımız Gelecek” sloganıyla sektördeki 45’inci yılını kutluyor.

Şirketten yapılan açıklamaya göre, 28 Haziran 1979’da kurulan Tüyap Fuarcılık Grubu, tüm paydaşlarıyla birlikte gelişerek, fuarcılık sektörünün düzenli bir ticari faaliyet olarak ülkenin gündemine girmesine katkı sağladı.

Türkiye’de kendi fuar merkezine sahip özel sektör fuarcılık kuruluşu olan Tüyap, Türkiye’de 12 şehirdeki satış ağının yanı sıra yurt dışında da Moskova, Tahran, Ljubljana, Belgrad, Tiflis ve Üsküp ofisleri ve 27 ülkedeki temsilcilik ağıyla, dünyada ve Türkiye’de fuarcılık sektörünün önde gelen kuruluşlarından birisi haline geldi.

Tüyap Fuarcılık Grubu, kurulduğu ilk günden bu yana yurt içinde 1952 ve yurt dışında 40 ülkede 214 adet olmak üzere toplam 2 bin 166 fuar düzenledi. Bu fuarlarda 128 ülkeden 363 bin 316 katılımcı kuruluşa, 206 ülkeden 74 milyon 153 bin 717 ziyaretçiye ev sahipliği yaptı.

“Bizim için fuarcılık bir iş olmanın ötesinde”

Açıklamada görüşlerine yer verilen Tüyap Fuarcılık Grubu Üst Yöneticisi (CEO) Zeynep Ünal Öztop

Öztop, Türkiye’de kendi fuar merkezine sahip tek özel sektör fuarcılık kuruluşu olduklarına dikkati çekerek, “Bizim için fuarcılık bir iş olmanın ötesinde ülkeler, kültürler ve insanlar arasında köprüler kuran ticaretin, ekonominin yanı sıra gönül bağlarını da güçlendiren bir araç. Neredeyse yarım asırlık tecrübemiz ve birikimimizle, dünyanın dört bir yanından firmaları bir araya getirerek, sektörlerin gelişmesine ve uluslararası ticaretin gelişmesine katkıda bulunuyoruz.” ifadelerini kullandı.

Öztop, geliştirdikleri yeni nesil fuarcılık uygulamalarıyla sektör profesyonellerine yıl boyu iş bağlantısı kurma imkanı sunduklarına dikkati çekerek, şunları kaydetti:

“Web ve mobilden erişilebilen platformlarımızda fuar katılımcıları ürün ve hizmetlerini 365 gün sergiliyor, akıllı B2B eşleştirme sistemi ile ilgili alıcılara öneriyor, fuar süresiyle sınırlı olmayan iletişim kanallarını kullanıyor. Alım heyetleri de yine akıllı eşleştirme sistemi ile online görüşmeler yapabiliyor. Ülkemiz sınırlarını aşarak global bir oyuncu olma hedefiyle yolumuza devam ediyoruz. Büyükçekmece’de bulunan Tüyap Fuar ve Kongre Merkezimiz, Türkiye’nin ilk sıfır karbon emisyonlu fuar merkezi haline geldi. Sürdürülebilirlik olmazsa olmazımız. Geleceğe anlamlı bir miras bırakmakta da kararlıyız.”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

xxx