Türkiye’nin en değerli markası belli oldu: 2,6 milyar dolar

Türkiye’nin En Değerli Markaları Açıklandı: THY Yine İlk Sırada

Brand Finance’ın yaptığı araştırmaya göre Türkiye’de en yüksek marka değerine sahip şirketler belirlendi. Türk Hava Yolları (THY), 2 milyar 266 milyon dolarlık marka değeriyle zirvede yer aldı.

Ulusal haber ajansı AA’nın bildirdiğine göre, uluslararası marka değerlendirme kuruluşu Brand Finance, Türkiye’nin en değerli markalarını belirlemek amacıyla 2007 yılından bu yana düzenli olarak araştırmalar yapıyor. Brand Finance tarafından gerçekleştirilen ve “Türkiye’nin En Değerli Markaları-Türkiye 125” adı verilen 2025 yılı araştırması tamamlandı. Önceki yıllarda 100 markayı içeren liste, halka açık olan markaların artmasıyla birlikte 125’e çıkarıldı.

THY, 2 milyar 266 milyon dolarlık marka değeriyle uzun yıllardır olduğu gibi listenin başında yer aldı.

Yerini İş Bankası’na Kaptıran Vestel

İkinci sırayı 1 milyar 645 milyon dolarlık marka değeriyle Arçelik elde etti. İş Bankası, 1 milyar 240 milyon dolarla bir sıra atlayarak üçüncü sıraya yerleşti.

Geçtiğimiz yıl üçüncü olan Vestel ise bir basamak gerileyerek 928 milyon dolarlık marka değeriyle dördüncü sıraya geriledi.

Ford Otosan 905 milyon dolarla beşinci, Ziraat Bankası 875 milyon dolarla altıncı, LC Waikiki 828 milyon dolarla yedinci, Garanti BBVA 721 milyon dolarla sekizinci, Yeni Rakı 590 milyon dolarla dokuzuncu, Vakıfbank ise 386 milyon dolarlık marka değeriyle onuncu sırada yer aldı.

Geçen yıl 20. sıradan listede yer alan Togg ise 179 milyon dolarlık marka değeriyle aynı sırayı korudu.

Listeye bu yıl dahil olan 24 yeni marka ise şunlar: Altınkılıç, Astor Enerji, Big Chefs, Bilkom, Bizim, Çelik Motor, Doğan Trend, Efor Çay, Eker, Eksun, Gezinomi, Hedef Filo, Hepsiburada, Mobiltel, Oba Makarna, Penta, Reeder, Sasa, Suwen, TV8, Trendyol, VBT Yazılım, VDF Filo ve Yiğit Akü.

Toplam Değer 17 Milyar Doları Geçti

Brand Finance Türkiye Direktörü Muhterem İlgüner, araştırma sonuçlarıyla ilgili yaptığı açıklamada, 125 markanın toplam değerinin geçen yıla göre yüzde 15,6 artarak 14,7 milyar dolardan 17 milyar dolara yükseldiğini belirtti. İlgüner, “Markalı yurt dışı satışlarını başarıyla sürdüren LC Waikiki, Mavi ve Koton gibi hazır giyim markalarının değeri artıyor. Bu durum sektörde markalaşmanın önemini de yansıtıyor.” dedi.

İlgüner, yeni markaların listeye eklenmesine de dikkat çekerek, “Bu yıl listeye 24 yeni marka dahil oldu. Mobilite, yazılım markaları listede artarak yer bulmaya başladı. Bu durum yapısal dönüşümün işareti olarak görülmelidir. Sektörel olarak Türk markalarının küresel alanda kabul görmesi sonucu ASELSAN, TUSAŞ gibi havacılık ve savunma sanayisi markaları değerlerini artırıyor.” açıklamalarında bulundu.

Brand Finance’ın araştırmasına göre, Türkiye’nin en değerli ilk 20 markası ve 2025 yılı marka değerleri şöyle:

Related Posts

Araştırmalara göre en hızlı değer kaybeden arabalar

Hangi otomobil markalarının en çok değer kaybettiğini belirlemek amacıyla otomotiv sektörü uzmanları , Avrupa, ABD ve Avustralya’da 2019-2022 dönemine ilişkin 72 milyondan fazla veriyi analiz ettikleri bir çalışma gerçekleştirdi. İşte araştırmanın …

Borsa günün ilk yarısında geriledi

Borsa günün ilk yarısında geriledi

Çelik piyasasında “aşırı kapasite” endişesi

Çelik sektöründe piyasa istikrarı ve adil rekabetin daha fazla bozulmasını önlemek için, aşırı kapasite artışını körükleyen politikaların acilen ele alınması gerektiği bildirildi.

LPG ve motorin ne kadar?

Brent petrol fiyatlarındaki değişimler pompaya yansırken 14 Mayıs’ta benzine 1,47 TL zam gelmişti. Ancak geçtiğimiz haftalarda brent petrol fiyatlarının aşağı yönlü olmasına rağmen motorin grubu da hemen ardından zam aldı. Motorinde 1 lira 83 …

Yeni Şafak’tan Mehmet Şimşek’e salvolar: ‘Faiz arttı enflasyon azdı’

İktidara yakın Yeni Şafak gazetesi, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası ile Hazine ve Maliye Bakanlığı’nı hedef aldı. Gazete yüksek faiz politikasının ekonomiyi çökerttiğini belirtirken söz konusu kavganın arkasında gazetenin sahibi olan Albayraklar grubunun çıkarıyla Şimşek’in politikalarının uyuşmaması olduğu iddia ediliyor.

Ticaret Bakanlığı nisanda 456 firmaya dahilde işleme izin belgesi verdi

Ticaret Bakanlığı nisanda 456 firmaya dahilde işleme izin belgesi verdi