Samsun’a 101 Yıl Sonra İstiklal Madalyası

TÜRKİYE Büyük Millet Meclisi’nde (TBMM) düzenlenen törenle 101 yıl sonra Samsun’a teslim edilen İstiklal Madalyası ve beratı, Samsun Müzesi’nde sergilenmeye başlandı.

Milli Mücadele yıllarında gösterdiği kahramanlık nedeniyle 1924 yılında TBMM tarafından İstiklal Madalyası ile ödüllendirilen Samsun’a, 101 yıl sonra madalyası takdim edildi. İstiklal Madalyası ve beratı, dün TBMM Şeref Holü’nde TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş’un himayesinde düzenlenen törenle Samsun Valiliği yetkililerine teslim edildi. İstiklal Madalyası ve beratı, Samsun Müzesi’nde sergilenmeye başlandı. 30 Ağustos’a kadar sergilenecek İstiklal Madalyası ve beratı, daha sonra geniş katılımlı bir törenle kamuoyuna tanıtılacak. Ayrıca madalya için her yıl 7 Ağustos’ta tören düzenlenecek.

‘SAMSUN’UMUZ İÇİN HAYIRLI OLSUN’

Samsun Valiliği’nden yapılan açıklamada, “Milli mücadele meşalesinin yakıldığı 19 Mayıs şehri Samsun’umuzun 101 yıl sonra kavuştuğu İstiklal Madalyası, Samsunlu hemşehrilerimizle buluşuyor. Kurtuluş Savaşı boyunca doğusundan batısına Karadeniz’in hırçın dalgaları ve işgalci güçlerin donanmalarıyla mücadele ederek cepheye silah ve mühimmat taşıyan Samsun Mavnacılar Loncası’nın yiğit ve kahraman evlatlarına TBMM tarafından 11 Şubat 1924’te verilen İstiklal Madalyası ve İstiklal Madalyası Beratı bugünden itibaren 30 Ağustos Zafer Bayramı’mıza kadar Samsun Müzesi’nde ziyarete açık olacak. İstiklal Madalyası Samsun’umuz ve aziz milletimiz için hayırlı olsun” denildi.

Related Posts

Samsunspor Başkanı Yüksel Yıldırım, Galatasaray’daki ayrılığı duyurdu

Samsunspor Başkanı Yüksel Yıldırım, Galatasaray’dan Berkan Kutlu’yu transfer etmek istediklerini ancak fiyat konusunda anlaşamadıklarını açıkladı. Yüksel Yıldırım, Sarı-kırmızılı oyuncunun İspanya’ya transfer olacağını dile getirdi.

ABP’nin ATFF Ziyareti: İş Birliği Protokolü İmzalandı

Bedri Yalçın, ATFF ile genç futbolcuların desteklenmesi için iş birliği protokolü imzaladı.

OGM’den Orman Yangını Uyarısı

OGM, orman yangını riski nedeniyle köylüleri uyararak denetimleri artırdı ve bilgilendirme yaptı.

Kadın İstihdamı İçin Destek

AK Parti Adıyaman İl Başkanı Kablan, ADEM sergisinde kadınların emeğini takdir etti ve destek sözü verdi.

Trump’tan Tarihi Barış Anlaşması Duyurusu

Trump, Azerbaycan ve Ermenistan liderleriyle Beyaz Saray’da barış anlaşması imzalayacak.

Bakan Tunç, Bolu’da gündeme ilişkin soruları yanıtladı Açıklaması

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, “sahte diploma” soruşturmalarına ilişkin, “Bu şebekenin, bu çetenin ortaya çıkarılabilmesi için soruşturmada gizlilik önemliydi.