Robert Francis Prevost kimdir, kaç yaşında? Yeni Papa Robert Francis Prevost nereli? İşte Kardinal Francis Prevost’in biyografisi!

Vatikan’da, Papa Franciscus’un vefatının ardından gerçekleştirilen papa seçimi sonucunda ABD’li Kardinal Robert Francis Prevost, yeni Papa seçildi. 14 Eylül 1955’te Chicago’da doğan ve Peru vatandaşlığına geçen Prevost, Papa XIV. Leo olarak göreve başladı. Kardinal Prevost, Latin Amerika Papalık Komisyonu başkanı ve Piskoposlar Dicastery’si valisi olarak görev yapmaktadır. Ayrıca, Chiclayo Piskoposu ve Aziz Augustine Tarikatı’nın eski başrahibi olan Prevost, Kuzey Amerika veya Amerika Birleşik Devletleri’nde doğan ilk Papa unvanını taşımaktadır.

Papa Robert Francis Prevost’un Kariyeri

Chicago doğumlu Prevost, Augustinians için çalışarak kariyerine başladı ve Peru’da çeşitli görevlerde bulundu. 2023 yılında kardinal olan ve Papalık için Potansiyel bir aday olarak gösterilen Prevost, Papa Francis’in ölümünden sonra yeni Papa seçildi. Ancak, din adamı tacizi iddiaları nedeniyle eleştirilere maruz kalan Prevost’un, cinsel taciz konusunda sessiz kaldığı iddia edilmektedir.

Papalık Adayı ve Eleştiriler

Prevost, Piskoposlar için Dicastery’nin Prefect’i olarak atanmasının ardından Papa Francis’in ölümünde yeni Papa adayları arasında yer aldı. Ancak, din adamı tacizi konusunda sessiz kalması nedeniyle eleştiri toplayan Prevost’un, cinsel taciz iddialarıyla ilgili daha fazla adım atmaması eleştirilere neden oldu. Savunuculuk grupları, Prevost’un cinsel taciz konusunda daha aktif olması gerektiğini dile getirdi.

Papa Robert Francis Prevost’un Geçmişi

Papa olarak göreve başlamadan önce Augustinian tarikatında ve Peru’da çeşitli liderlik pozisyonlarında bulunan Prevost, Katolik Kilisesi içinde tanınan bir isim haline gelmiştir. Ancak, din adamı tacizi iddiaları nedeniyle eleştirilere maruz kalan Prevost’un, bu konuda daha fazla adım atması beklenmektedir.

Related Posts

Boğaziçi Üniversitesi akademisyenlerinden ortak açıklama: Rektör atamalarına dair yasa bir demokrasi ayıbıdır!

Boğaziçi Üniversitesi akademisyenlerinden ortak açıklama: Rektör atamalarına dair yasa bir demokrasi ayıbıdır!

ÖGG sınavı ne zaman, saat kaçta? | Özel Güvenlik 115. Temel Eğitim sınav soruları ve cevapları ne zaman yayınlanacak? Özel Güvenlik Görevlisi (ÖGG) sonuç tarihi ve sınav takvimi!

Özel güvenlik görevlisi sınav soruları ve cevap anahtarı ile sonuç tarihi, söz konusu sınava kısa süre kala adayların yoğunlaştığı konulardan oldu. Belirli aralıklarla Özel Güvenlik Denetleme Başkanlığı tarafından organize edilen özel güvenlik sınav takvimi belli oldu. Buna göre 19-23 Mayıs 2025 tarihlerinde başvuruları alınan 115. Temel Eğitim ve 91. Yenileme Eğitimi ÖGG sınavı bu hafta sonu gerçekleşecek. Sınav süresi, silahlı sınava girecek kursiyerler için (100 adet genel soru + 25 adet silah bilgisi) 150 dakika, silahsız sınava girecek kursiyerler için (sadece 100 adet genel soru) 120 dakika, silah farkı sınavına girecek kursiyerler için (sadece 25 adet silah bilgisi) 30 dakika olacak. Söz konusu sınavın ardından adaylar netlerini hesaplamak adına ÖGG soru kitapçığı ve cevap anahtarını bekleyecekler. Öte yandan sınav sonuçları da 24 Temmuz’da belli olacak. Peki, ÖGG sınavı ne zaman, saat kaçta? Özel Güvenlik 115. Temel Eğitim sınav soruları ve cevapları ile sonuçları ne zaman bell

ALES giriş belgeleri erişime açıldı

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezince (ÖSYM) düzenlenen 2025 Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı’na (2025-ALES/2) girecek adayların sınav giriş belgeleri erişime açıldı.

Türk öğrencilere vize engeli: 50 bin genç eğitim hakkından oldu

Türk öğrencilere vize engeli: 50 bin genç eğitim hakkından oldu

Gazi Yaşargil kimdir, kaç yaşında ve neden vefat etti? Yüzyılın en iyi beyin cerrahı unvanına sahip Gazi Yaşargil’in biyografi bilgileri

Gazi Yaşargil kimdir sorusu, hayatı ve biyografisi hakkında bilgi edinmek isteyen pek çok kişi tarafından merak ediliyor. Türk beyin cerrahı ve akademisyen olarak tanınan Gazi Yaşargil, dünya çapında büyük bir üne sahiptir. Yüzyılın en iyi beyin cerrahı olarak kabul edilen Yaşargil, beyin cerrahisinin gelişimine büyük katkılarda bulunmuş ve pek çok ödül kazanmıştır. Peki, Gazi Yaşargil kimdir, nereli, kaç yaşında vefat etti? İşte, o isim hakkında detaylı biyografi bilgileri.

Türkiye’de kütüphane sayısı 2024 yılı itibarıyla 44 bin 829 oldu

Türkiye’de kütüphane sayısı 2024 yılı itibarıyla 44 bin 829 oldu