Moldova’nın başkenti Kişinev’de LGBT yürüyüşleri, gösterileri ve propagandası yasaklandı

Kişinev Belediye Meclisi LGBT Yürüyüşlerini Yasakladı: İşte Detaylar

Kişinev Belediye Başkanı Ion Ceban son açıklamasında, Moldova’nın başkenti Kişinev’de LGBT yürüyüşleri, gösterileri ve propagandasını yasaklayan bir karar taslağının belediye meclisi tarafından kabul edildiğini duyurdu.

Belediye Başkanı Ceban meclis toplantısının ardından yaptığı açıklamada, “Kişinev’de artık LGBT yürüyüşleri, gösterileri ve propagandası yasaktır. Eylem ve Dayanışma Partisi’nin meclis üyeleri karara karşı çıkarak toplantıyı terk etti” şeklinde konuştu.

Moldova’da yapılan anketlerde halkın %85’i eşcinsel evliliklere karşı çıkarken, geleneksel ahlaki ve etik değerlerin korunmasına destek verdiği ortaya çıktı. Moldova Ortodoks Kilisesi yetkilileri de 2022’den itibaren LGBT festival ve yürüyüşlerinin yasaklanmasını talep etmişti. Kilise, yürüyüşler ve festivaller sırasında çıkan çatışmaları polis müdahalesi olmadan durdurmanın zor olduğuna dikkat çekti.

Related Posts

Son Dakika! Zafer Partisi’nde Saraçhane istifası

Zafer Partisi Genel Başkan Yardımcısı Bartu Soral partideki görevlerinden istifa ettiğini açıkladı

Barrack F-35 için tarih verdi… ‘Yıl sonuna kadar çözülür’

ABD’nin Ankara Büyükelçisi ve Suriye Özel Temsilcisi Tom Barrack, Türkiye’nin F-35 programına dönmesi konusunda yıl sonuna kadar somut bir gelişme beklediğini söyledi.

Mahmut Tanal: İrfan Değirmenci’yi aldık…

Mahmut Tanal: İrfan Değirmenci’yi aldık…

Otomobili kundaklandı, kocasından şikayetçi oldu

Kızılay Caddesi’nde Ayşe S.’ye ait 35 APL 937 plakalı otomobil kaldırımda park halindeyken dün saat 22.00 sıralarında kundaklandı. İhbar üzerine bölgeye itfaiye ve polis ekipleri sevk edildi.

Arjantin hükümeti çiftçiyi isyan ettirdi

Arjantin’in önde gelen tarım bölgelerinden Kordoba, Santa Fe ve Entre Rios valileri, ulusal hükümetin tarım sektörüne yönelik vergi artışı kararına karşı tepkilerini dile getirdi. Kordoba Valisi Martin Llaryora, Santa Fe Valisi Maximiliano Pullaro ve …

Dünyanın en kirli kasabasında yaşıyorlar! ‘Sulardan zehir akıyor, kanser olanların sayısı arttı’ | Bu felaketin ardında neler saklı?

İsveç’in Ronneby kasabasında içme suyunda tespit edilen PFAS kirliliği, sakinlerin kanında rekor seviyelere ulaştı. ‘Sonsuz kimyasallar’ hayatlarını tehdit ederken, yıllardır süren hukuk mücadelesinde kritik bir dönüm noktası yaşandı. Peki bu sessiz felaketin ardında neler saklı?