İtalya yılın cenazesine hazırlanıyor: “Vatikan kaleye dönüştürüldü”

Papa Francis’in Cenaze Töreni İçin Roma Hazırlanıyor

Katoliklerin ruhani lideri Papa Francis’in cumartesi günü düzenlenecek cenaze töreni için başkent Roma ve Vatikan adeta bir kaleye dönüştürülüyor.

ÜST DÜZEY GÜVENLİK ÖNLEMLERİ

Dünya liderlerinin katılımıyla, keskin nişancılar çatılara konuşlandırıldı, insansız hava araçları yere indirildi ve savaş uçakları beklemede.

Vatikan’ı çevreleyen sokaklar sıkı kontrol altında ve kolluk kuvvetleri yüz binlerce kişinin akınını yönetmek için koordinasyon sağlıyor.

Cumartesi günü saat 10.00’da Aziz Petrus Meydanı’nda düzenlenecek cenaze törenine dünya liderleri, kardinaller ve çok sayıda hacı katılacak.

“BÜYÜK EGOLAR SAHNELENECEK”

Papa Francis’in Aziz Petrus Bazilikası’nda toprağa verilmesi sırasında son saygılarını sunan Katolikler, aynı zamanda diğer yas tutanların merhum Papa’nın açık tabutuyla selfie çekmesine de tepki gösterdi.

İngiliz bir kardinal, dünya liderlerinin Papa Francis’e saygılarını sunmak için uçmasıyla birlikte cenaze töreninin “büyük egoları” sahnelemede bir “başyapıt” olacağını öne sürdü.

Related Posts

Siber arılar geliyor!

Çinli bilim insanları 74 miligramlık dünyanın en hafif beyin kontrol cihazıyla kontrol edilebilen ilk sibernetik arıyı yarattı. Arıların özellikle depremlerdeki arama-kurtarma görevlerinde kullanılabileceği belirtiliyor.

CHP’li Bulut’tan, Adıyaman Belediye Başkanı Tutdere’nin görevden uzaklaştırılmasına tepki: Sandıktan çıkan millet iradesini hazmedemeyenler yine devreye girdi

CHP’li Bulut’tan, Adıyaman Belediye Başkanı Tutdere’nin görevden uzaklaştırılmasına tepki: Sandıktan çıkan millet iradesini hazmedemeyenler yine devreye girdi

Dünyanın en küçük volkanı keşfedildi: Sadece 60 cm boyunda

Volkanları genelde ‘alev saçan heybetli dağlar’ olarak biliriz… Ancak Peru’nun Lima kenti yakınlarında keşfedilen bu yeni ‘yanardağ’, yalnızca 60 santimetre yüksekliğinde…

Orban’dan Leyen’e yaylım ateşi: Yaptığın yolsuzluklar buz dağının görünen kısmı

Macaristan Başbakanı Viktor Orban, Avrupa Birliği (AB) Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen’in ‘yolsuzluk’ yaptığını belirtip görevi bırakması için çağrıda bulundu. “Hepimiz biliyoruz ki yolsuzluk, buz dağının sadece görünen kısmı.” diyen Orban, “Kaçış yok, bir seçim yapılmalı.” dedi.

Özgür Özel, İmamoğlu görüşmesi sonrası açıklama yapıyor

Özgür Özel, İmamoğlu görüşmesi sonrası açıklama yapıyor

Rapor: Pentagon, “savaş ve silahları finanse etmek” için özel silah şirketlerine 2,4 milyon dolar sağladı

İngiltere menşeli yayıncı The Guardian’a özel olarak sunulan çalışmada, özel silah şirketlerine aktarılan fonlar ön plana çıktı