Hollanda’dan İsrailli bakanlara giriş yasağı

Hollanda Hükümeti İsrail’deki İki Sağcı Bakanın Ülkeye Girişini Yasakladı

Hollanda hükümeti, İsrail’de Başbakan Binyamin Netanyahu hükümetinde yer alan aşırı sağcı Ulusal Güvenlik Bakanı Itamar Ben-Gvir ve Maliye Bakanı Bezalel Smotrich’in ülkeye girişlerini yasakladığını duyurdu. Gerekçe olarak İsrail devletinin “aşırıcı” politikaları gösterildi.

Hollanda Dışişleri Bakanı Henk Waldwamp, yaptığı açıklamada, iki bakanın Schengen bölgesinde “istenmeyen yabancılar” olarak ilan edildiğini belirtti. Waldwamp, bu kararın, bakanların Filistinlilere yönelik kolonyalist şiddet, yasa dışı kolonilerin genişlemesine destekleri ve Gazze Şeridi için yaptıkları “etnik temizlik” çağrıları sebebiyle alındığını vurguladı. Ayrıca, Gazze’de ateşkes çağrılarını destekleyerek diplomatik baskıyı sürdüreceklerini de ifade etti.

Related Posts

Lahey’den İsrail’i karıştıran yaptırım

Hollanda, Gazze’deki insanlık dışı durum nedeniyle İsrail’in iki aşırı sağcı bakanına ülkeye giriş yasağı getirdi. Lahey, etnik temizlik çağrıları yapan isimleri şiddeti körüklemekle suçladı ve İsrail Büyükelçisini Dışişleri’ne çağırma kararı aldı.

Mirasınız batsın! Bir evladını öldürdü diğerini ağır yaraladı

Adana’da miras anlaşmazlığı kanlı bitti… Bir baba, iki oğluyla çıkan tartışmada önce onları dövdü, ardından silahına sarıldı. Açtığı ateş sonucu oğullarından biri yaşamını yitirirken diğeri yaralandı. Baba tutuklandı. Dehşet anlarına ait görüntüler ve tehdit mesajları da ortaya çıktı.

Pınarhisar Kaymakamı’ndan Aile Ziyareti

Kaymakam Enver Özderin, 57 yıllık evli çifti ziyaret ederek aile bağlarını önemsediğini vurguladı.

Cipe çarpan taksinin takla attığı anlar kamerada

Diyarbakır’da cipe çarpan taksinin takla attığı kaza güvenlik kamerasına yansıdı.

Husiler ‘dördüncü aşamaya’ geçti: Tüm ülkeler hedef

Yemen’deki İran destekli Husi grubu, İsrail limanlarıyla bağlantısı olan tüm şirketlerin gemilerini hedef alacağını açıkladı. Husi sözcüsü, yeni kararı “dördüncü aşama” olarak nitelendirdi.

Britanya Başbakanı Starmer, Gazze’deki krizle ilgili kabineyi acil toplantıya çağırdı

Britanya Başbakanı Starmer, Gazze’deki krizle ilgili kabineyi acil toplantıya çağırdı