Doğan Bekin’den İklim Kanunu Üzerine Soru Önergesi

Yeniden Refah Partisi Milletvekilinden Çevre ve Tarım Bakanlarına Sorular

(TBMM) – Yeniden Refah Partisi İstanbul Milletvekili Doğan Bekin, TBMM Genel Kurulu’nda görüşülen İklim Kanunu hakkında Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum ile Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı’ya sorular yöneltti. Bekin, bakanlıkların çalışmalarını merak ediyor.

Yeniden Refah Partisi İstanbul Milletvekili Doğan Bekin, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum ile Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı’ya sorular yöneltmek amacıyla TBMM’ye bir soru önergesi sundu. Bekin, Bakan Kurum’a yönelik sorularında, toplumun yoksul kesimlerinin temel ihtiyaçlarına ulaşmasının zorlaşacağını ve çeşitli faaliyetlerin denetim altına alınacağını belirtti.

Bekin, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum’a yönelik şu soruları sordu:

  • Bu kanun teklifi hazırlanırken sektördeki paydaşların görüşleri alındı mı?
  • Çevreye zarar veren gazların salınımını azaltmaya yönelik çalışmalar var mı?
  • Çevreye zarar veren gazlar konusunda Bakanlığınızın elinde veri var mı?
  • Küresel güçlerin çevre felaketlerinin sorumluluğunu ülke içindeki kesimlere yüklememek adına hangi önlemler alındı?
  • Çevre dostu üretim yöntemleri ve teknolojileri hakkında AR-GE çalışmalarınız var mı?

Bekin’den Tarım ve Orman Bakanı Yumaklı’ya Sorular

Bekin, Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı’ya da benzer şekilde sorular yöneltti. Bekin, ‘İklim Kanunu Teklifi’nin çiftçileri, tarımı ve su kaynaklarını doğrudan etkilediğine dikkat çekerek bu konuda açıklama istedi. Bekin, tarım sektöründeki sera gazı salınımını azaltmayı hedefleyen çalışmaları sorguladı.

Bein, Tarım ve Orman Bakanı Yumaklı’ya yönelttiği sorulardan bazıları şunlardır:

  1. Kanun teklifi hazırlanırken sektördeki paydaşların fikirleri alındı mı?
  2. Tarım sektöründen kaynaklanan sera gazı salınımını azaltmaya yönelik çalışmalar var mı?
  3. Metan salınımı konusunda Bakanlığınızın elinde veri var mı?
  4. Metan emisyonlarını yönetmeye yönelik çalışmalarınız nelerdir?
  5. Sera gazı salınımının tarımsal üretime etkilerini dengelemek için çalışmalarınız var mı?

Hesap Aç, 1.000 TL Kazan. BYBIT TR’ye Şimdi Üye Ol.

Reklamdır

Kaynak: ANKA / Güncel

Related Posts

2025 sonuna kadar iflas riskleri artacak

Yüksek faiz oranları, üretim firmaları üzerinde olumsuz bir etkiye sahip olacak ve 2025 sonuna kadar iflas risklerini artıracak.” Yine rapora göre “işletme temerrüt riski” açısından inşaat, enerji ve tekstil-hazırgiyim öne çıkıyor. Bu sektörler “çok yüksek risk“ kategorisinde.

Ünlü perakende zinciri iflasın eşiğinde

Ünlü perakende zinciri Talipsan ve bağlı iki şirketi finansal darboğaz nedeniyle konkordato sürecine girdi. Ayakkabı, çanta ve tekstil sektöründe faaliyet gösteren şirketlere üç aylık iflas koruma verildi.

Alkole ÖTV zammı! Bir bira grubu daha zamlandı

Artan ÖTV oranlarıyla birlikte bira ve rakı grubuna bir zam daha geldi. Zamlı fiyatlar listelendi.

ABD’de tarım dışı istihdam verisi tahminleri aştı

ABD’de tarım dışı istihdam verisi tahminleri aştı

İktidar doğalgaz fiyatlarında yüklü artış için temmuz ayını tercih etti: ‘Ücret’ ayarlı gaz zammı

İktidar doğalgaza yüklü zam yaptı. Zamanlama ise dikkat çekti. Zam için konutlarda doğalgaz kullanımının en az olduğu yaz ayları tercih edildi. Ayrıca zam temmuzda geldiği için de enflasyon üzerinden yılın ikinci yarısındaki memur maaşları, işçi ücretleri ve emekli aylıkları artışlarına bir etkisi olmayacak.

Dolarda sert düşüş, Euro’da yeni rekor

Dolarda sert düşüş, Euro’da yeni rekor