BM’den Afganlar için çağrı: Ülkelerine zorla gönderilmeleri acilen durdurulmalı

Afgan Mültecilerin Ülkelerine Geri Gönderilmesi Durdurulmalı

Birleşmiş Milletler (BM) İnsan Hakları Yüksek Komiseri Volker Türk, Afgan mülteci ve sığınmacıların ülkelerine zorla geri gönderilmelerinin acilen durdurulması çağrısı yaptı.

BM İnsan Hakları Yüksek Komiserliği tarafından yapılan yazılı açıklamada, “Bu yıl, Afganların ülkelerine zorla geri gönderilmelerindeki artış uluslararası toplumun acilen dikkatini çekmesi gereken çok katmanlı bir insan hakları krizine yol açıyor.” ifadesi kullanıldı.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Türk ise özellikle geri döndüklerinde yargılanma, haksız yere tutuklanma ya da işkence riski olan Afgan mülteci ve sığınmacıların zorla ülkelerine geri gönderilmelerinin “acilen durdurulması” çağrısı yaptı.

Türk, “Bölgedeki ülkeler, Afganistan’a geri dönüşlerin gönüllü, güvenli, onurlu ve uluslararası hukuka uygun olmasını sağlamalıdır.” ifadesini kullandı.

Açıklamada, son 7 ayda, İran ve Pakistan’dan en az 1,9 milyon Afgan’ın ülkesine geri döndüğünün ve İran’dan geri dönen 1,5 milyon kişinin yüzde 60’ının sınır dışı edilmek suretiyle ülkesine geldiği kaydedildi. (AA)

Related Posts

Coldplay konserinde yakalanan yasak aşk soruşturma konusu oldu

Boston’daki Coldplay konserinde öpüşme kamerasına (kiss cam) yakalanarak bir anda dünyanın magazin gündemi olan iki üst düzey yönetici hakkında, çalıştıkları yapay zeka şirketi Astronomer tarafından resmi bir iç soruşturma açıldı.

Taksim’de Huzur Denetimi

İstanbul Taksim Meydanı’nda helikopter destekli ‘Huzur İstanbul’ denetimi gerçekleştirildi.

Vali Aygöl’den Tatlı İkramı

Tunceli Valisi, marulunu unuttuğu polise tatlı ısmarlayıp, ‘İşi tatlıya bağladık’ dedi.

Elazığ’da Konteyner Kent Tahliyesi 1 Ağustos 2025’te Tamamlanacak

Elazığ Valiliği, konteyner kentlerde kalan son 36 hak sahibinin tahliye tarihini 1 Ağustos 2025 olarak belirledi.

Ünlü isimlerin çok az bilinen eski meslekleri

Bugün milyonların tanıdığı yıldızlar, geçmişte bambaşka hayatlar yaşıyordu. Şöhret basamaklarını tırmanmadan önce garsonluk yapan da vardı, fabrika işçiliğiyle geçimini sağlayan da. İşte ünlülerin geçmişteki şaşırtıcı meslekleri…

Görevden uzaklaştırılan Adıyaman Belediye Başkanı Abdurrahman Tutdere’nin yerine başkanvekili olarak Ufuk Bayır seçildi.

Görevden uzaklaştırılan Adıyaman Belediye Başkanı Abdurrahman Tutdere’nin yerine başkanvekili olarak Ufuk Bayır seçildi.