AKP’li Konya Büyükşehir Belediyesi, 8 Adet Araziyi Daha Satışa Sunuyor
AKP yönetimindeki Konya Büyükşehir Belediyesi, toplam değeri 1 milyar 100 milyon TL’yi aşan 8 adet araziyi daha satışa sunuyor. Belediye, son altı yıl içinde 300’ün üzerinde arazi satışı gerçekleştirerek kasasına 34 milyar lira koymayı başardı.
Karatay, Meram ve Selçuklu İlçelerindeki Arazi Satışı
Şehrin geniş arazilerine sahip olan Konya’da, AKP’li Büyükşehir Belediyesi, Karatay, Meram ve Selçuklu ilçelerinde bulunan toplam değeri 1 milyar 100 milyon TL’yi aşan 8 adet taşınmazı satışa çıkarıyor. Bu araziler ticaret, sanayi ve konut alanı olarak planlanmış durumda.
En yüksek muhammen bedel 330 milyon TL ile Karatay Fevziçakmak Mahallesi’ndeki sanayi alanına aitken, diğer taşınmazların değerleri ise 38 milyon TL ile 318 milyon TL arasında değişiyor.
Erbakan’ın Motor Fabrikasının Arzisi Satışa Çıkarıldı
Geçtiğimiz Ocak ayında AKP’li Konya Büyükşehir Belediyesi, ücretsiz devredilen 126 bin metrekare büyüklüğündeki araziyi 1 milyar 700 milyon TL muhammen bedelle satışa çıkardı. Bu arazi 1976 yılında Necmettin Erbakan tarafından motor fabrikası olarak kullanılması amacıyla Tümosan A.Ş’ye tahsis edilmişti. Fabrikanın temel atma töreninde Erbakan, “Bir bayram havası içerisinde büyük tarihi bir anı yaşıyoruz” ifadelerini kullanmıştı.
More Stories
Su isale hattı patladı, tonlarca su boşa aktı, işçilerin zor anları kameraya yansıdı
Beyaz Saray’dan İran açıklaması: Görüşmeler çok pozitifti
Pervin Buldan çözüm sürecinde tarih açıkladı: ‘Haziran sonuna kadar sonunda başarıya ulaşır’