ABD’de tüketici kredileri martta arttı

ABD Merkez Bankası Mart Ayı Tüketici Kredileri Verilerini Açıkladı

ABD Merkez Bankası (Fed), mart ayına ilişkin tüketici kredileri verilerini kamuoyuyla paylaştı. Verilere göre, tüketici kredilerinde mart ayında önceki aya göre %10,2 milyar dolarlık artış yaşandı ve toplam hacim 5 trilyon 6,8 milyar dolara yükseldi.

Piyasa beklentilerinin üzerinde gerçekleşen bu artış, tüketici kredilerine olan talepte yaşanan güçlü ivmenin bir göstergesi olarak değerlendirildi. Beklentiler 9,8 milyar dolarlık bir artış olacağı yönündeydi.

Mart ayında kredi kartları ve benzeri devir yapan krediler aylık bazda 1,9 milyar dolarlık artış gösterirken, ev, otomobil ve öğrenci kredileri gibi devir yapmayan kredilerde ise 8,2 milyar dolarlık bir yükseliş kaydedildi.

Ayrıca, tüketici kredileri mart ayında yıllık bazda da %2,4 oranında arttı. Devir yapan kredilerde yıllık olarak %1,7, devir yapmayan kredilerde ise %2,7’lik bir yükseliş gözlendi.

Related Posts

Rusya’nın en büyük bankası 10,5 milyar dolar kar elde etti

Sberbank’ın net karı yılın ilk yarısında geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 7,5 artarak 826,6 milyar rubleye (yaklaşık 10,5 milyar dolar) çıktı.

Tüketiciyi yanıltan tanıtımlar için 141 milyon lira ceza!

Ticaret Bakanlığı bünyesindeki Reklam Kurulu, bu yılın ilk 6 ayında, tanıtımlardaki aldatıcılık, bilgi eksikliğinin istismar edilmesi, ekonomik çıkarların etkilenmesi gibi kusurlar nedeniyle 141 milyon 123 bin 32 lira idari para cezası uyguladı.

Vergi borcu olanlar için yeni dönem: Yüzde 400 yükseltildi

Vergi borçlarının taksitlendirilmesinde teminatsız tecil limiti 50 bin liradan 250 bin liraya çıkarıldı. Cumhurbaşkanı kararı ile yürürlüğe giren düzenleme sayesinde, artık daha yüksek tutarlardaki borçlar için teminat göstermeden yapılandırma yapılabilecek.

Trump’tan ilaç ve bakır ithalatına şok tehdit: Yüzde 200’e varan vergiler kapıda

ABD Başkanı Donald Trump, bakır ithalatına yüzde 50 gümrük tarifesi getirileceğini açıkladı. Trump ilaç, çip ve BRICS ülkelerine ilişkin yeni vergilerin de yakında duyurulacağını belirtti.

2025 sonuna kadar iflas riskleri artacak

Yüksek faiz oranları, üretim firmaları üzerinde olumsuz bir etkiye sahip olacak ve 2025 sonuna kadar iflas risklerini artıracak.” Yine rapora göre “işletme temerrüt riski” açısından inşaat, enerji ve tekstil-hazırgiyim öne çıkıyor. Bu sektörler “çok yüksek risk“ kategorisinde.

Ünlü perakende zinciri iflasın eşiğinde

Ünlü perakende zinciri Talipsan ve bağlı iki şirketi finansal darboğaz nedeniyle konkordato sürecine girdi. Ayakkabı, çanta ve tekstil sektöründe faaliyet gösteren şirketlere üç aylık iflas koruma verildi.