Adalet Bakanlığı Mücahit Birinci için soruşturma izni verdi

İstanbul Büyükşehir Borsası iddialarına adı karışan Avukat Mücahit Birinci için Adalet Bakanlığı tarafından soruşturma izni verildi.

YARGIDA RÜŞVET İDDİASI

Özgür Özel, geçtiğimiz günlerde düzenlediği basın toplantısında İBB’ye yönelik soruşturmalarda rüşvet iddiasıonda bulunarak tutuklu iş insanı Murat Kapki ve Mücahit Birinci arasında geçen konuşmaya dikkat çekmişti.

Özel, Birinci’nin Kapki’ye imzalaması için bir itiraf dilekçesi verdiğini ve 2 milyon dolar karşılığında tahliyesini vadettiğini öne sürdü.

Bu açıklamalar üzerine İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, tutuklu iş insanı Murat Kapki ve avukat Mücahit Birinci hakkında soruşturma başlatıldığını duyurmuştu.

İddiada adı geçen avukat Mücahit Birinci, AK Parti üyeliğinden istifa etmişti.

MÜCAHİT BİRİNCİ KİMDİR?

Mücahit Birinci, hukukçu kimliğinin yanı sıra yazarlık yapan, aktif siyasi ve sivil toplum çalışmalarıyla öne çıkan, medyada da sıkça yer alan bir isimdir.

1974 yılında Rize’de dünyaya gelen Birinci, ünlü tarihçi ve yazar Yavuz Bahadıroğlu’nun (asıl adı Niyazi Birinci) oğludur. Babası, özellikle tarih alanındaki eserlerinde ve köşe yazılarında kullandığı “Yavuz Bahadıroğlu” mahlasıyla tanınmıştır.

İlkokul eğitimini Abdi İpekçi İlkokulu’nda tamamlayan Birinci, ortaokul ve lise öğrenimini Akasya Koleji’nde sürdürdü. 1998 yılında İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nden mezun oldu ve 2000 yılında avukatlık mesleğine adım attı.

Siyasi kariyerinde önemli bir dönüm noktası, 2021 yılında AK Parti Merkez Karar ve Yönetim Kurulu’na (MKYK) seçilerek partinin üst yönetiminde görev alması oldu.

Ayrıca Tefekkür ve Yeni Yaklaşım gibi dergi ve internet sitelerinde Türkiye, dünya siyaseti ve yakın tarih üzerine köşe yazıları kaleme ald

Related Posts

Muhtarlar Buluştu, Yollar Yenilenecek

AK Parti Yozgat Milletvekili Şahan, muhtarların sorunlarını dinleyerek köy yollarının yapılacağını duyurdu.

MS itirafıyla gündem oldu: Nükhet Duru’dan Serdar Ortaç’a uyarı

MS hastalığıyla mücadele ettiğini ilk kez açıklayan usta sanatçı Nükhet Duru, yaşadığı zorlu dönemde 6 ay yürüyemediğini anlattı. Hastalığı ‘huysuz bir yılan’ gibi gördüğünü söyleyen Duru, Serdar Ortaç ve diğer hastalara ‘Stresten, alkolden ve kumardan uzak durun’ tavsiyesinde bulundu

Tanju Özcan kumarhanede! İşte tartışma yaratan kareye ilk yorumu

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, Kıbrıs tatilinde kumar oynarken çekilen fotoğrafıyla gündeme geldi. Sosyal medyada tartışma yaratan karelere tepki gösteren Özcan, ”Eşim ve oğlumla tatildeyim, yüzlerce kişiyle fotoğraf çektirdim” diyerek eleştirilere yanıt verdi.

Pınar Altuğ’dan “trafik kazasında öldü” iddiasına sert tepki

Bir süredir ekranlardan uzak kalan oyuncu Pınar Altuğ, hakkında çıkan asılsız ölüm iddialarıyla gündeme geldi. Sosyal medyada dolaşıma giren sahte haberler nedeniyle telefonlarının susmadığını söyleyen Altuğ, “Gayet iyiyim, son derece sağlıklıyım. Hukuki süreci başlatacağız” diyerek sert tepki gösterdi.

Şanlıurfa’da Akraba Aileler Arasındaki Kan Davası Barışla Son Buldu

Şanlıurfa’da 7 yıldır süren bir kan davası, iki akraba aile arasında gerçekleştirilen barış buluşmasıyla sona erdi. Olayın ardından pek çok kişi barış için çalıştı ve sonunda taraflar bir araya gelerek Kur’anı Kerim’in altından geçerek barıştı.

Devasa bal kabağı görenleri şaşırttı

Manisa’nın Sarıgöl ilçesinde bir çiftçi tarafından yetiştirilen 85 kilogramlık devasa bal kabağı görenlerin ilgi odağı oldu.