Bir tutuklu kadın anlatıyor!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Soruşturması Kapsamında Tutuklu Bulunan Eski Medya A.Ş. Genel Müdürü Afyon’a Sevk Edildi

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne yönelik soruşturma kapsamında tutuklu bulunan eski Medya A.Ş. Genel Müdürü Dr. İpek Elif Atayman, 19 Mart’tan bu yana tutuklu olarak bulunduğu Silivri’deki Marmara Cezaevi’nden Afyonkarahisar Kapalı Cezaevi’ne sevk edildi. Ancak bu sevkiyat sırasında ve sonrasında maruz kaldığı koşulları kamuoyu ile paylaşarak Adalet Bakanı’na çağrıda bulundu.

‘Yerde Yatıyorum, Eşyam Çöp Torbasında’

Atayman, yaşadığı zorlukları şu sözlerle anlattı: “72 gün boyunca hücrede kaldım ve 5 gün koğuşta tutuldum. Afyon’a götürülürken 7.5 saat boyunca bileklerim kelepçeli ve zırhlı bir araç içinde seyahat ettim. Bileklerim morardı, yerde yatıyorum ve eşyalarım çöp torbasında. MASAK ve HTS kayıtlarım olmadığını, şüpheli mal varlığına sahip olmadığımı belirtmek isterim. Belediye şirketindeki genel müdürlük dönemime dair tüm belgeler yargıda ve hiçbir yasadışı faaliyette bulunmadım. Adalet Bakanı’na sesleniyorum, bu işkenceye son verin.”

‘Ziyaret ve Savunma Hakkım Engelleniyor’

Afyon’daki cezaevinin İstanbul’a uzaklığı sebebiyle aile ve avukat ziyaretlerinin neredeyse imkansız hale geldiğini dile getiren Atayman, yaşadığı yalnızlaştırma sürecinin hak ihlallerine neden olduğunu belirterek, “Bu sevk ile sosyal bağlarım koparılıyor, güvenlik ve sağlık haklarımın ihlal edildiğini düşünüyorum, kişisel haklarım ve masumiyet karinemi çiğneniyor” dedi.

Atayman’ın Ailesi: ‘Bu Cezalandırma Değilse Nedir?’

Atayman’ın ailesi de yaşananları açık bir cezalandırma olarak nitelendirerek Adalet Bakanlığı’na çağrıda bulundu: “Suçlama olmadan Elif’in sürekli yer değiştirmesi kabul edilemez. Uygulamalar ne hukuki ne de vicdani bir yapıya sahip. Sadece adalet istiyoruz. Elif’i serbest bırakın, tutuksuz yargılanmasını sağlayın.”

Aile, Atayman’ın görev yaptığı süre boyunca etik değerlere bağlı kaldığını ve iletişim alanında önemli sorumluluklar üstlendiğini hatırlatarak, “Bir anne ve bir profesyonel olarak suç işlemesi düşünülemez” ifadelerini kullandı.

Related Posts

Son Dakika! Zafer Partisi’nde Saraçhane istifası

Zafer Partisi Genel Başkan Yardımcısı Bartu Soral partideki görevlerinden istifa ettiğini açıkladı

Barrack F-35 için tarih verdi… ‘Yıl sonuna kadar çözülür’

ABD’nin Ankara Büyükelçisi ve Suriye Özel Temsilcisi Tom Barrack, Türkiye’nin F-35 programına dönmesi konusunda yıl sonuna kadar somut bir gelişme beklediğini söyledi.

Mahmut Tanal: İrfan Değirmenci’yi aldık…

Mahmut Tanal: İrfan Değirmenci’yi aldık…

Otomobili kundaklandı, kocasından şikayetçi oldu

Kızılay Caddesi’nde Ayşe S.’ye ait 35 APL 937 plakalı otomobil kaldırımda park halindeyken dün saat 22.00 sıralarında kundaklandı. İhbar üzerine bölgeye itfaiye ve polis ekipleri sevk edildi.

Arjantin hükümeti çiftçiyi isyan ettirdi

Arjantin’in önde gelen tarım bölgelerinden Kordoba, Santa Fe ve Entre Rios valileri, ulusal hükümetin tarım sektörüne yönelik vergi artışı kararına karşı tepkilerini dile getirdi. Kordoba Valisi Martin Llaryora, Santa Fe Valisi Maximiliano Pullaro ve …

Dünyanın en kirli kasabasında yaşıyorlar! ‘Sulardan zehir akıyor, kanser olanların sayısı arttı’ | Bu felaketin ardında neler saklı?

İsveç’in Ronneby kasabasında içme suyunda tespit edilen PFAS kirliliği, sakinlerin kanında rekor seviyelere ulaştı. ‘Sonsuz kimyasallar’ hayatlarını tehdit ederken, yıllardır süren hukuk mücadelesinde kritik bir dönüm noktası yaşandı. Peki bu sessiz felaketin ardında neler saklı?