Ekonomide işler hiç de iyi değil! Vergi rekortmeni dev şirket bile konkordato talebinde bulundu

Karataş Şirketler Grubu: Köklü Geçmiş ve Zorlu Süreçler

Karataş Şirketler Grubu’nun kökleri 1958 yılında İstanbul’da Ziver Karataş tarafından atıldı. Şirket, zamanla alt şirketlere genişleyerek büyüdü. Karataş Demir Çelik, Karataş Sac Boru, Karataş Demir Çelik Gebze Şubesi, Karataş Sac Boru İzmir Şubesi, Karataş Çelik Servis Merkezi, Karataş Depolama ve Lojistik ve Karataş Makine İmalat gibi alt şirketler kuruldu.

Ziver Karataş’ın 2008 yılında vefatının ardından şirketin yönetimini Muhittin Karataş devraldı. Bursa Gemlik’te 31 bin 540 metrekare kapalı alanı ve toplamda 63 bin 910 metrekare alanda 9 deposu bulunan şirket, son zamanlarda zorlu günler geçiriyor.

6 Şirkete Konkordato Başvurusu

Şirketin mali sorunları nedeniyle mahkemeye başvurduğu öğrenildi. Buna göre, Karataş Çelik Servis Merkezi, Karataş Demir Çelik, Karataş Depolama ve Lojistik, Karataş Makine İmalat, Karataş Panel Saç ve Karataş Sac ve Boru gibi alt şirketler için konkordato talebinde bulunuldu.

3 Aylık Geçici Süre

Mahkemenin incelemesinin ardından 6 şirkete 3 aylık geçici konkordato süresi verildi. Konkordato sürecinde Mali konularla ilgilenecek uzmanlar Atilla Aksu, Uğur Yanık ve Havva Şüra Yaşargün görevlendirildi.

Ekonomik Zorluklar ve Vergi Rekoru

Karataş Şirketler Grubu ekonomik sıkıntılar yaşarken, aynı zamanda vergi rekortmeni unvanına sahip. 2016 yılında Kurumlar Vergisi’nde Gemlik’te 7. sırada en yüksek vergiyi ödeme başarısını gösterdi. Bu başarı nedeniyle Karataş Demir Çelik’e teşekkür belgesi sunulmuştu.

Ekonominin Değerli İsmi: Karataş Şirketler Grubu

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası’nın düzenlediği Ekonomiye Değer Katanlar Ödül Töreni’nde Karataş Sac ve Boru Anonim Şirketi, ‘Çevre ve Geri Dönüşüm Sektör Lideri’ ödülünü aldı. Ödül törenine Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da katılarak, Karataş Şirketler Grubu’nu ödüllendirdi. Bu ödül, şirketin art arda 6. kez Sektör Lideri ödülünü alması anlamına geliyordu.

Related Posts

2025 yılında Türkiye’nin sebze, meyve ve tahıl üretimi düşecek

TÜİK’in Tarım ve Orman Bakanlığı’nın verilerine göre açıkladığı “Bitkisel Üretim 1.Tahmini, 2025” raporunda bitkisel üretimin azalması dikkat çekti. Rapora göre bir önceki yıla nazaran 2025 yılında sebze, meyve, tahıl ve kuru baklagillerin üretiminin azalacağı öngörülüyor.

Kıdem tazminatına temmuz ayarı: 15 yıllık çalışan 116 bin TL’den fazla alacak

Temmuz ayında memur maaşlarına yapılacak zamla birlikte kıdem tazminatı tavanı da yükselecek. Bu artış, işten ayrılmayı planlayan çalışanlar için önemli avantajlar sunabilir.

Altın Kubbe açıklaması New York piyasasında karşılık bulmadı

New York borsası, ABD Başkanı Donald Trump’ın desteklediği vergi indirimi tasarısına ilişkin endişeler ve tahvil faizlerindeki yükselişin etkisiyle günü düşüşle tamamladı. Kapanışta Dow Jones endeksi, 800 puanın üzerinde değer kaybetti ve yüzde 1,91 …

İstanbul’un en prestijli AVM’si satılacak mı? Resmi açıklama geldi

Zorlu Holding CEO’su Ömer Yüngül, verimlilik planları kapsamında Vestel’in 2 bin kişiyi işten çıkaracağını açıklamış, söz konusu açıklamanın ardından Zorlu Holding’in ekonomik sıkıntılar yaşadığı öne sürülmüştü. İstanbul’un en prestijli alışveriş merkezlerinden Zorlu AVM’nin satışa çıkarıldığı iddia edilirken, şirketten konuya ilişkin resmi açıklama geldi.

2 bin kişiyi işten çıkaracak olan Vestel’in hisseleri çakıldı

Zorlu Holding bünyesinde faaliyet gösteren Türkiye’nin önde gelen teknoloji markalarından Vestel’de, büyük bir işten çıkarma dalgası yaşanıyor. Şirketin 2 bin çalışanını işten çıkaracağı yönündeki açıklama, Borsa İstanbul’da şok etkisi yarattı. Vestel hisseleri haberin ardından sert bir düşüş yaşadı.

Arıcılara 984,6 milyon lira destekleme ödemesi yapıldı

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, yeni destekleme modeliyle geçen yıl 81 bin 114 bal üreticisine 7 milyon 944 bin 985 arılı kovan için 984 milyon 628 bin 244 lira destekleme ödemesi yaptıklarını bildirdi.