Sokak röportajları için kanun teklifi: Erdoğan hedef aldı, MHP harekete geçti

MHP Milletvekili İsmail Özdemir, Sokak Röportajları İçin Kanun Teklifi Sundu

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan, “10. Anadolu Medya Ödülleri” programında, “Eline mikrofon ve kamera alanın kendini gazeteci ve muhabir olarak gördüğü bir ülkede yaşıyoruz. Bu şahıslar sokak röportajı adı altında sokaklarda terör estirmektedir” ifadelerini kullanmıştı.

Erdoğan’ın bu sözlerinin ardından MHP Medya, İletişim ve Dijital Mecralardan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve Kayseri Milletvekili İsmail Özdemir harekete geçti. Özdemir, TBMM’ye kanun teklifi sundu.

MHP’li Özdemir, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, “Son yıllarda artan şekilde, ‘sokak röportajı’ adı altında yapılan bazı faaliyetler, gerçekte önceden hazırlanmış senaryolarla ve mizansenlerle organize edilmektedir. Bu minvalde gerçekleştirilen içeriklerin amacı doğru bilgiyi almak yada yaymak değil; toplumda huzursuzluk oluşturmak, halkı kin ve nefrete yönlendirmek, kamu düzenini bozmak ve dezenformasyon oluşturmaktır. Bu tür röportajların bilhassa sosyal medya üzerinden yürütülen türleri, herhangi bir basın kuruluşuna bağlı olmayan veya basın kartı bulunmayan kişiler tarafından gerçekleştirilmektedir. Oysa basın faaliyeti belirli etik kurallara, meslek ilkelerine ve kurumsal denetime tabidir. Yetkisiz kişilerce yapılan bu tür faaliyetlerin, basın özgürlüğü kapsamında değerlendirilmesi mümkün değildir ifadelerine yer verdi.

Özdemir’in paylaşımının devamı şöyle: “TBMM’ye sunduğumuz kanun teklifiyle, sokak röportajı adı altında yapılan bu faaliyetlerin kontrol altına alınması, yalnızca yetkilendirilmiş kişiler tarafından gerçekleştirilmesi ve kurallara aykırı davrananların cezai yaptırımla karşılaşması amaçlanmaktadır. Düzenlemeden muradımız hem basın mesleğinin itibarını korumak, hem toplumsal huzuru muhafaza etmek, hem de bilgi kirliliğini önlemek açısından önem taşımaktadır.

Related Posts

İzmirliler dikkat… Yangın risk haritası oluşturuldu: Korkutan senaryo!

İzmir Planlama Ajansı (İZPA), “İzmir’de Orman Yangını Riskinin Mekânsal Analizi” raporunu yayımladı. Rapora göre; kentin yüzölçümünün yaklaşık yüzde 43’ü orta risk, yüzde 33’ü yüksek risk, yüzde 7’si ise çok yüksek risk grubunda yer alıyor.

Selçuk Bayraktar duyurdu: Odatv yerli WhatsApp’ın hikayesini araştırdı

Selçuk Bayraktar’dan gelen “yerli WhatsApp” açıklaması, bu alandaki ikinci büyük girişimi müjdeliyor. Bayraktar’ın özellikle teknoloji ve savunma sanayii alanındaki başarıları göz önüne alındığında, bu yeni projenin daha iddialı ve kapsamlı olması bekleniyor.

24 Temmuz’da Türkiye’nin en sıcak yeri oldu

Türkiye’de 24 Temmuz’da en sıcak yer 49,1 derece ile Siirt Kurtalan oldu.

SON DAKİKA: DEM Parti’den İmralı’ya ziyaret

DEM Parti İmralı Heyeti, terör örgütü PKK elebaşı Abdullah Öcalan ile görüşmek üzere İmralı Adası’na gitti. Heyette, Meclis Başkanvekili Pervin Buldan, Mardin Milletvekili Mithat Sancar ve Asrın Hukuk Bürosu avukatlarından Özgür Erol yer aldı.

Rusya ve Ukrayna arasında ateşkes görüşmeleri sürerken saldırılar yapıldı

Rusya Ukrayna arasındaki çatışmalar sürüyor. Harkiv’de bir eve isabet eden füze üç can alırken Soçi’deki İHA saldırısında ölü ve yaralılar var. Ateşkes görüşmeler ise İstanbul’da yeniden başladı.

MİT Başkanı İbrahim Kalın, “terörsüz Türkiye” süreci kapsamında CHP lideri Özel ile görüştü

MİT Başkanı İbrahim Kalın, “terörsüz Türkiye” süreci kapsamında CHP lideri Özel ile görüştü