İsrail basını: Gazze Şeridi’ndeki 59 rehineden 21’i hayatta

Trump’ın Açıklamasının Ardından Gazze’deki İsrailli Rehinelere İlişkin Update

İsrail basınına göre, ABD Başkanı Donald Trump‘ın Gazze’deki İsrailli rehinelere dair yaptığı açıklamanın ardından 59 rehineden 21’i hala hayatta.

İsrail’in devlet televizyonu KAN, bir İsrailli yetkiliye dayandırdığı habere göre rehinelerden 3’ünün maalesef hayatını kaybetmiş olabileceği belirtiliyor.

Trump’ın Gazze’de hayatta olduğunu açıkladığı 21 rehine konusunda daha önce 24 rehinenin yaşadığını iddia eden İsrail yetkilileri, 3 rehinenin vefat etmiş olabileceğine dair bilgiler aldıklarını paylaştı.

İsrailli yetkili, Gazze’deki İsrailli rehinelerden 21’inin hala hayatta olduğu bilgisine sahip olduklarını ve rehine ailelerini konu hakkında bilgilendirdiklerini ifade etti.

Öldüğünden şüphelenilen rehinelerden birinin İsrail vatandaşı olduğu bilinirken diğer ikisinin yabancı olduğu belirtildi; ancak rehinelerin isimleri hakkında bilgi verilmedi.

Daha önce Gazze’de yaşadığı belirtilen 24 rehineden 2’sinin Tayland ve Nepal vatandaşı olduğu bilgisi paylaşılmıştı.

Yetkili, Gazze’de bulunan 59 rehineden 35’inin hayatını kaybettiğini kesin olarak belirlediklerini ve bu rehinelerden 32’sinin İsrail vatandaşı, 3’ünün ise yabancı olduğuna dikkat çekti.

İsrail makamlarının 59 rehineye ve bu rehinelerin 24’ünün hayatta olduğu açıklamalarına karşın ABD Başkanı Trump, 21 rehinenin hala sağ salim olduğunu dile getirmişti.

Bunun üzerine İsrailli rehine yakınları, Başbakan Binyamin Netanyahu’dan konuyla ilgili açıklama talep etmişti.

Netanyahu, 21 rehinenin hala hayatta olduğunu net bir şekilde bildiklerini, ancak 3 kişi hakkında şüphe bulunduğunu iddia etmişti.

İsrailli rehine aileleri ise hükümetin Gazze Şeridi’nde yaşanan saldırılarına son vermek için çaba sarf etmesini ve bu saldırıların Gazze’deki İsrailli rehinelerin hayatını tehlikeye atmamasını istiyor, bu nedenle sık sık gösteriler düzenliyor. (AA)

Related Posts

Barrack F-35 için tarih verdi… ‘Yıl sonuna kadar çözülür’

ABD’nin Ankara Büyükelçisi ve Suriye Özel Temsilcisi Tom Barrack, Türkiye’nin F-35 programına dönmesi konusunda yıl sonuna kadar somut bir gelişme beklediğini söyledi.

Mahmut Tanal: İrfan Değirmenci’yi aldık…

Mahmut Tanal: İrfan Değirmenci’yi aldık…

Otomobili kundaklandı, kocasından şikayetçi oldu

Kızılay Caddesi’nde Ayşe S.’ye ait 35 APL 937 plakalı otomobil kaldırımda park halindeyken dün saat 22.00 sıralarında kundaklandı. İhbar üzerine bölgeye itfaiye ve polis ekipleri sevk edildi.

Arjantin hükümeti çiftçiyi isyan ettirdi

Arjantin’in önde gelen tarım bölgelerinden Kordoba, Santa Fe ve Entre Rios valileri, ulusal hükümetin tarım sektörüne yönelik vergi artışı kararına karşı tepkilerini dile getirdi. Kordoba Valisi Martin Llaryora, Santa Fe Valisi Maximiliano Pullaro ve …

Dünyanın en kirli kasabasında yaşıyorlar! ‘Sulardan zehir akıyor, kanser olanların sayısı arttı’ | Bu felaketin ardında neler saklı?

İsveç’in Ronneby kasabasında içme suyunda tespit edilen PFAS kirliliği, sakinlerin kanında rekor seviyelere ulaştı. ‘Sonsuz kimyasallar’ hayatlarını tehdit ederken, yıllardır süren hukuk mücadelesinde kritik bir dönüm noktası yaşandı. Peki bu sessiz felaketin ardında neler saklı?

Ermenistan Başbakanı Paşinyan’dan kendisine ‘sünnetli’ diyen papaza: ‘Gösterebilirim’

Ermenistan Başbakanı Paşinyan’dan kendisine ‘sünnetli’ diyen papaza: ‘Gösterebilirim’