Yunus Emre’nin İzinde: ‘Sözüm Kendözüme’ çifte ödülle onurlandırıldı

Duru Gıda’nın Katkılarıyla Ödüllü Eser: “Sözüm Kendözüme Risâletü’n-Nushiyye’nin Yorumu”

Araştırmacı yazar Yusuf Yıldırım tarafından Duru Gıda’nın destekleriyle hazırlanan “Sözüm Kendözüme Risâletü’n-Nushiyye’nin Yorumu” adlı kitap, kültür dünyasında önemli bir başarı elde etti. Edebiyat Sanat ve Kültür Araştırmaları Derneği (ESKADER) tarafından düzenlenen “ESKADER Kültür Sanat Ödülleri”nde 2024 yılı inceleme araştırma ödülüne layık görülen eser, büyük beğeni topladı.

“TARİHİ BİR SORUMLULUK ÜSTLENDİK”

Yunus Emre Divânı – Karaman Nüshası ile Yunus’un mirasını yayma amacı güden Duru Gıda Onursal Başkanı İhsan Duru, “Sözüm Kendözüme Risâletü’n-Nushiyye’nin Yorumu” eserinin derin anlamını ve kültürel değerini vurgulayarak, “Bu eserle tarihi bir sorumluluk üstlendik. Aldığımız ödüller bizi gururlandırıyor ve mutlu ediyor.” dedi.

Yunus’a Dair En Önemli Başvuru Eseri

“Sözüm Kendözüme Risâletü’n-Nushiyye’nin Yorumu” kitabı, Risâletü’n-Nushiyye’nin detaylı incelemesini sunan nadir eserlerden biri olarak öne çıkıyor. Yunus Emre’nin gerçek hayatı ve eserleri hakkında derin bilgiler sunan kitap, kültürel mirasın korunmasına büyük katkı sağlıyor.

Related Posts

Mali’de cunta yönetimi siyasi aktiviteleri yasakladı

Mali’de cunta yönetimi bugün siyasi partilerin aktivitelerini askıya aldığını duyurdu. Kararın gerekçesi olarak “toplumsal düzenin sağlanmasıyla ilgili nedenler” verildi. Bu adım askeri yönetimin muhalefete yönelik artan baskılarının protesto …

Saraçhane protestolarında 14 gencin tahliye talebine ret!

Saraçhane eylemleri sırasında ”Cumhurbaşkanına hakaret” suçlamasıyla tutuklanan 14 genç ve 2 tutuksuz hakkında iddianame hazırlandı. Gençlerin ilk İlk duruşması 30 Mayıs’ta Silivri’de görülecek. Tensip aşamasında hakim, gençlerin tahliye talebini reddederek, duruşmaya kadar tutukluluk hallerinin devamına karar verdi.

Özgür Özel’i tehdit eden bir kişi daha gözaltına alındı

Evlat katili Selçuk Tengioğlu adına sosyal medyada hesap açıp CHP lideri Özgür Özel’i tehdit eden bir kişi daha gözaltına alındı.

99 gün sonra Meclis’e geldi… Devlet Bahçeli’den DEM Parti’ye taziye ziyareti: Eliyle Sırrı Süreyya Önder’in fotoğrafını sevdi

MHP lideri Devlet Bahçeli, DEM Parti’nin TBMM’deki Sırrı Süreyya Önder için taziye programına katıldı. Bahçeli, DEM Parti’ye baş sağlığı dileklerini iletti.

City’s Nişantaşı ve Gülaylar Altın’ın sahibi Mehmet İlhan Gülay, İBB soruşturmasında tutuklandı! İfadesi ortaya çıktı: ‘Süreç AKP döneminde başladı!’

İBB soruşturmasında tutuklanan Mehmet İlhan Gülay emsal artışına izin veren komisyon kararında başkan olarak ismi bulunan Adnan Zeki Bostan’ın şu an AKP İBB Grup Başkanvekili olduğunu vurguladı. Gülay ayrıca “Ayrıca o dönemki grup başkanvekili olan Tevfik Göksu’nun ricası üzerine söz konusu parsel ve kendi arazimiz içerisinde bir cami inşaatı yapmayı anlaşmaya koyduk. Bu husus plan notuna da eklenmiştir” dedi.

Moskova’da Zafer Günü öncesi internet hizmetine kısıtlama getirildi

Rusya’nın başkenti Moskova genelinde mobil internet hizmetine kısıtlama getirildi. Yetkililer, son günlerde artan insansız hava aracı (İHA) saldırıları ve yaklaşan 9 Mayıs Zafer Günü öncesinde kesinti saldırıları engellemek için mobil operatörlerin hizmetini sınırlama kararı aldı.