Sony Xperia 1 VII performans testlerinde ortaya çıktı

Sony Xperia 1 VII Geekbench Test Sonuçları Ortaya Çıktı

Sony’nin merakla beklenen yeni amiral gemisi Xperia 1 VII, Geekbench test sonuçlarıyla gündemde. XQ-FS54 model numarasıyla karşımıza çıkan bu cihaz, teknik özellikleriyle dikkat çekiyor. Özellikle Snapdragon 8 Elite yonga seti ve Adreno 830 grafik birimi ile yüksek performans vaat ediyor.

12 GB RAM ve Android 15 işletim sistemiyle çalışan telefon, tek çekirdek testinde 2.967, çoklu çekirdekte ise 9.017 puan almayı başardı. Tasarımında da tanıdık detaylar göze çarpıyor. Uzun form faktörü, düz çerçeve yapısı ve sağ kenarda toplanmış fiziksel tuşlar gibi özellikler Xperia 1 VII’de de kendini gösteriyor.

Donanım tarafında microSD kart desteği, 3.5 mm kulaklık girişi ve fiziksel SIM yuvası gibi klasik özelliklerin yanı sıra, 48 MP OIS destekli ana kamera sensörü, 12 MP ultra geniş açı ve 70-200 mm arası optik yakınlaştırma sunan periskop telefoto lensle donatılmıştır.

Henüz resmi tanıtım tarihi açıklanmamış olsa da, test sonuçlarının ve sızıntıların artması Xperia 1 VII’nin yakın bir zamanda tanıtılacağını işaret ediyor.

Related Posts

NASA, 15 bin ışık yılı ötede tanımlanamayan cisim keşfetti

ABD Havacılık ve Uzay Ajansından (NASA) araştırmacılar, Samanyolu galaksisinde Dünya’dan 15 bin ışık yılı ötede, tanımlanamayan bir cisim gözlemledi.

Ankara 19 Mayıs Yarı Maratonu ve Halk Koşusu yapıldı

19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı etkinlikleri kapsamında ilk kez Ankara 19 Mayıs Yarı Maratonu ve Halk Koşusu düzenlendi. 21 ve 5 kilometrelik iki ayrı kategoride koşulan yarışa yaklaşık 800 sporcu katıldı.

Ünlü arama aracı artık kullanılamayacak: Tarih verildi

Microsoft’ta bir dönem kapanıyor. Bing arama sonuçlarına erişim sağlayan API hizmetini 11 Ağustos 2025’te sona erdireceğini açıkladı. Bu kararla birlikte geleneksel API kullanımından yapay zeka tabanlı sistemlere geçişin önü açılıyor.

Yapay zeka, araba tamircisi olarak işe başladı

Tesla, servis süreçlerindeki aksaklıkları azaltmak amacıyla yapay zeka destekli yeni bir sistem geliştirdi.

Dünya merakla bekliyor: Sovyet uydusunun hangi ülkeye düşeceği belli oldu

Kontrolden çıkan bir Sovyet uzay aracı Pazar sabahı Dünya’ya çarpmaya hazırlanıyor. Hangi ülkeler risk altında ve Türkiye bu listede yer alıyor mu diye merakla beklenirken uydunun hangi ülkeye düşeceği belli oldu. İşte detaylar…

Windows ve macOS’e rakip geliyor! Huawei PC için HarmonOS’i duyurdu

Telefon ve tablet modellerinde kendi arayüzünü kullanan firma, bilgisayar işletim sistemi için sürpriz bir duyuruya imza attı. HarmonyOS işletim sisteminin bilgisayar sürümü geliyor.