Erdoğan’ın eski metin yazarı Aydın Ünal’dan Türköne’ye: Fethullahçıların iddiaları…

FETÖ’cü Olduğu İddia Edilen Türköne Gündemde

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 2007-2015 yılları arasında metin yazarlığını yapan eski AKP Milletvekili Aydın Ünal, dünkü yazısında isim vermeden Mümtazer Türköne’yi FETÖ’cü olmakla suçladı. MHP Lideri Devlet Bahçeli’nin serbest kalması talebinin ardından cezaevinden çıkan Türköne, erken seçim çıkışıyla gündemde yer aldı. Türköne’nin Bahçeli’nin erken seçim isteyeceği yönündeki analizlerinden sonra, Bahçeli bunun doğru olmadığını belirten bir açıklama yapmıştı. Ancak MHP cephesinden gelen açıklamanın geç kaldığı ve Türköne’ye bu konuda daha erken cevap verilmesi gerektiği AKP’li isimler tarafından dile getirildi.

Bugün Aydın Ünal imzasıyla Yeni Şafak’ta bir yazı yayımlandı. Ünal’ın kaleme aldığı “‘Fetullahçılar boş durmuyor’” başlıklı yazıda isim verilmese de, Ünal’ın ifadeleri Türköne’nin ‘erken seçim’ iddialarını akıllara getirdi.

Türköne’nin ‘erken seçim’ yazısına atıfta bulunan Aydın Ünal, “Fetullahçılar, Devlet Bahçeli’nin çağrısıyla Türkiye’nin erken seçime gideceği yalanını ortaya attılar ve bu konu gündemi meşgul etti. Hem Sayın Bahçeli hem de Hükumet bu konuda açıklama yapmak zorunda kaldılar. Sayın Bahçeli’nin daha önceki açıklamalarından çıkarılan yanlış mana ile sanki Cumhur İttifakı’nda sorun varmış gibi iddialarda bulundular; bu iddiaların yalan olduğu ortaya çıktı.” ifadelerini kullandı.

Ünal, yazısında AKP’yi de eleştirdi. Fethullahçıların iddialarının AKP’nin bazı kesimlerine uygun geldiğini iddia etti. Ünal’ın yazısında yer alan kısımda şu ifadelere yer verildi: “İktidar içerisinde, Fetullahçıların iddialarına, kendi çıkarları için sarılan ya da sessiz kalanlar mevcut. ‘Düşmanımın düşmanı dostumdur’ yaklaşımı bu kaotik zamanlarda devreye girebiliyor ve herkes kendi menfaatini düşünüyor. Rakibi zayıflatacak ya da tasfiye edecek diye sevinen, tıpkı Fetullahçılar gibi sinsice bekleyenler bulunmakta.”

Aydın Ünal, 2016 yılında AKP milletvekili iken Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın FETÖ lideri Fethullah Gülen’e yönelik yaptığı “Bitsin bu hasret!” çağrısının “bir siyasi dehanın taktiği olduğunu” ileri sürmüştü. Ünal, ayrıca bu çağrıyı alkışlayanları “ahmak” olarak nitelendirmişti. Birkaç gün sonra ise Star yazarı Ersoy Dede, bu iddiaya itiraz ederek “2012’deki o konuşma metnini kim yazdı Sayın Ünal?” diye sormuştu.

Aydın Ünal, 2007-2015 yılları arasında Erdoğan’ın konuşma metinlerini yazarken, 2015-2018 yılları arasında AKP’den milletvekilliği yapmıştı.

Related Posts

10. Yargı Paketi hazırlığı | Tunç: 40 maddelik taslağı milletvekillerinin takdirine sunduk

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, 10. Yargı Paketi’nin 40 maddelik taslağının tamamlandığını duyurdu. Taslağın önümüzdeki günlerde Meclis’e gelmesi bekleniyor.

150 yıllık aile mesleği: ”Bu iş insanı ağlatır”

Samsun’un Vezirköprü ilçesinde semercilik mesleği, 150 yıldır dededen toruna olacak şekilde sürdürülüyor.

AKP’li Şamil Tayyar’dan ‘Ekrem İmamoğlu’ çıkışı: Tutuklama olmadan süreç devam edebilirdi

AKP’nin medyada önde gelen isimlerinden Şamil Tayyar, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun tutuklanmasını yanlış bulduğunu belirtti. Tayyar, İBB’ye kayyum atanmamasının ise kendileri sayesinde olduğunu iddia etti.

Ocak ayından bu yana 2 milyon 126 bin 384 hız cezası

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, hız ihlallerine dikkat çekip yılbaşından bu yana 2 milyondan fazla sürücüye ceza kesildiğini açıkladı.

60 kilo canlı inci kefali ele geçirildi

Van’da kaçak avlanan 60 kilo canlı inci kefali ele geçirildi.

MetroPOLL’den dikkat çeken ‘ekonomi’ anketi: AKP ve MHP seçmeni bile ikiye bölündü!

MetroPOLL Araştırma’nın kurucusu Özer Sencar, ‘Son zamanlarda ülkemizde ekonominin iyi mi kötü mü yönetildiğini düşünüyorsunuz’ sorusunun sorulduğu anket sonuçlarını paylaştı. Verilere göre katılımcıların yüzde 71,8’i kötü yönetildiğini düşünüyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir