İstanbul’da 74 bin kişi depremin ardından okullarda barındı

Depremin Ardından Açılan Okullarda Barınma ve Sıcak Yemek Hizmeti

İstanbul Belediye Başkanı Yentür, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, depremin ardından açılan okullarda sunulan hizmetler hakkında bilgi verdi. Yentür, şu ifadeleri kullandı:

“Deprem sonrasında 2 bin 617 okulumuzda kapılarımızı depremzedelere açtık. Toplamda 74 bin 11 vatandaşımıza barınma imkanı sağladık ve 44 bin 247 kişiye sıcak yemek hizmeti sunduk. Bu süreçte eğitim camiamızın tüm çalışanlarına, verdikleri emek, gösterdikleri gayret ve gösterdikleri gönül birliği için teşekkür ediyorum. İstanbul, iyiliğin ve dayanışmanın şehri olarak bir kez daha gösterdiği birlik ve beraberlik ile gurur duyuyoruz.”

Related Posts

Trump’tan Putin’e şok tehdit: ‘Moskova’yı bombalarım’

Donald Trump’ın 2024’teki bir bağış etkinliğinde, Ukrayna’ya saldırması halinde Putin’i Moskova’yı bombalamakla tehdit ettiği ortaya çıktı. Aynı etkinliklerde Pekin için de benzer ifadeler kullanan Trump, öğrenci protestocuları sınır dışı etme sözü vererek bağışçılardan destek istedi.

Terör örgütü PKK’nın elebaşı Öcalan’la ilgili çok konuşulacak kulis

DEM Parti’nin, 11 Temmuz Cuma günü gerçekleşmesi beklenen PKK’nın silah bırakma töreninde, terör örgütü PKK’nın elebaşı Abdullah Öcalan’dan videolu bir mesaj yayınlanmasını beklediği iddia edildi.

Hamas: Esir takası ancak direnişin şartlarıyla olur

Hamas, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu’nun esirlerin serbest bırakılması ve Gazze’nin teslim olması yönündeki açıklamalarını “yenilgi sanrısı” olarak değerlendirerek, esirlerin serbest bırakılmasının ancak direnişin dayattığı şartlarda bir anlaşmayla gerçekleşeceğini bildirdi.

Altın kaçakçılığına ihbar ödülü: İhbarda bulunana yüzde 10’u nakit

Afrika’nın en büyük altın üreticilerinden Gana’da, yasa dışı altın kaçakçılığı faaliyetlerini ihbar edene, ele geçirilen altının değerinin yüzde 10’u nakit olarak verilecek.

Zeydan Karalar’ı tutuklama kararı Meclis’i kapattırdı

CHP’li belediyelere yönelik cumartesi sabahı gerçekleştirilen son operasyonda gözaltına alınan ve bu sabah İstanbul Adliyesi’ne sevk edilen Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar ile 5 isim tutuklandı. Tutuklama kararının ardından CHP’li milletvekilleri Meclis kürsüsünü işgal etti. TBMM Başkanvekili Bekir Bozdağ, bunun üzerine Meclis’i kapattı.

Yetkililer marka paylaştı: Bu yumurtaları sakın almayın

Avrupa’da piyasaya sürülen bir yumurta grubunda tehlikeli Salmonella bakterisi tespit edildi. Yetkililer, belirtilen parti numarasına ait yumurtaların kesinlikle satın alınmaması ve tüketilmemesi konusunda uyardı…