Haftada bir yiyenin kalbi bayram eder! Kolesterolü silip süpürüyor, kanı yıkıyor

Balık Yemenin Faydaları

Balık, beyin ve göz gelişimi için gerekli olan omega-3 yağ asitlerinde yüksektir. Hamile ve emziren kadınlar için omega-3 alımı önemlidir ancak yüksek cıva içeren balıklardan kaçınmak önerilir.

Balık tüketimi, yaşlı yetişkinlerde zihinsel düşüşün azalmasına yardımcı olabilir. Düzenli olarak balık yiyen kişilerde beyin merkezlerinde hafızayı ve duyguyu kontrol eden gri madde daha fazladır.

Bu besin kaynağı ayrıca omega-3 yağ asitleri ve D vitamini içerir. Omega-3 yağ asitleri depresyonla mücadelede etkili olabilir.

Ayrıca balık tüketiminin tip 1 diyabet riskini azalttığı ve diğer bazı otoimmün rahatsızlıklarla ilişkilendirildiği bilinmektedir.

Araştırmalar, daha fazla balık tüketen çocukların astım riskinin daha düşük olduğunu göstermektedir. Görme bozukluğu ve körlüğün önde gelen nedeni olan AMD riski de balık tüketimiyle azaltılabilir.

Haftada en az bir porsiyon balık tüketmek, kalp krizi ve felç riskini azaltabilir. Balık, sağlıklı bir yaşam için önemli bir besindir.

Related Posts

Kan Bağışı Yaparken Dikkat!

Kan bağışı hakkında önemli bilgiler veren uzmanlar, düzenli kan verilmesinin kalıcı kansızlığa sebep olmayacağını bildirdi. 

Zorlu ameliyat başarılı geçti ama kadının kalbinin simsiyah olduğu ortaya çıktı

Avusturya’da 65 yaşındaki bir kadının yaşadığı nefes darlığı şikayeti, sıradan bir kalp rahatsızlığı gibi görünse de yapılan incelemeler sıra dışı bir gerçeği ortaya çıkardı. Kadının kalbi, nadir görülen bir genetik hastalık nedeniyle siyaha boyanmıştı.

Geceleri aç uyanıyorsanız dikkat: Bu durum bir hastalık habercisi olabilir

Gece uykusundan açlık hissiyle uyanmak sadece psikolojik değil, gizli bir metabolik hastalığın habercisi olabilir. Uzmanlar, bu durumun gizli hipoglisemi ve insülin direnci gibi ciddi sağlık sorunlarına işaret edebileceğini dile getirdi.

Göz kaşımak düşündüğünüzden tehlikeli olabilir

Göz Hastalıkları Uzmanı Op. Dr. Serdar Marol, göz nezlesinde kaşımanın hastalığı tetiklediğini belirterek, kaşımanın keratokonus gibi kalıcı göz bozukluklarına yol açabileceği uyarısında bulundu.

Develer kanser için gizli silah mı? Tümöre nokta atışı: ‘Hörgüç değil antikor’

Uzun bacakları, hörgüçleri ve çöl dayanıklılıklarıyla tanıdığımız develer, şimdi yepyeni bir rolle gündemde: Kanserle savaşın gizli kahramanı. Bilim insanları, bu hayvanların vücutlarında bulunan ‘nanobody’ adlı minik antikorların, erken teşhisten hedefe yönelik tedaviye kadar pek çok alanda çığır açabileceğini düşünüyor. Peki bir çöl hayvanı, insan sağlığını kurtarmakta nasıl bu kadar etkili olabilir?

Uzmandan elektronik sigara uyarısı: Akciğer yetmezliği, solunum sıkıntısı ve ölümcül sonuçlara yol açabiliyor

Göğüs Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Muhammed Emin Akkoyunlu, elektronik sigaraların akciğer ve kalp sağlığı üzerindeki olumsuz etkilerine dikkat çekerek uyarılarda bulundu. Prof. Dr. Akkoyunlu, “Elektronik sigaralar aslında en büyük problemlerden bir tanesi. Normal sigaranın etkilerini ve içeriklerini biliyoruz ancak elektronik sigaralar söz konusu olduğunda ciddi bir çeşitlilikle karşılaşıyoruz. İçerikleri konusunda net bilgiler olmaması ve yan etkilerinin tam olarak bilinmemesi bu cihazları daha da riskli hale getiriyor” dedi.