Zelenski: Biz razıyız, ABD’nin Rusya’yı da ikna etmesi gerekiyor

Ukrayna Devlet Başkanı Zelenski, ABD’nin 30 Günlük Ateşkes Önerisine Olumlu Yanıt Verdi

Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski, ABD’nin 30 günlük ateşkes önerisini olumlu bulduklarını belirterek, “ABD’nin Rusya’yı da ikna etmesi gerekiyor. Yani biz razıyız, eğer Ruslar razı olursa, bu sessizlik (ateşkes) o anda devreye girecek.” dedi.

​​​​​​​Zelenski paylaştığı görüntülü mesajda, Suudi Arabistan’da ABD ve Ukrayna heyetleri arasında gerçekleşen görüşmeyi değerlendirdi.

Söz konusu toplantıyı olumlu olarak nitelendiren Zelenski, görüşmede birçok önemli ayrıntının ele alındığını aktardı.

Ukrayna, ABD’nin “acil ve geçici 30 günlük ateşkes” önerisini kabul etti | Washington: Top Rusya’nın sahasında

Zelenski, ABD’nin, Rusya-Ukrayna savaşında 30 günlük bir ateşkes önerdiğini hatırlatarak, “Ukrayna bu öneriyi kabul ediyor, biz bunu olumlu buluyoruz. Böyle bir adım atmaya hazırız ve ABD’nin Rusya’yı da ikna etmesi gerekiyor. Yani biz razıyız, eğer Ruslar razı olursa, bu sessizlik (ateşkes) o anda devreye girecek.” diye konuştu.

Ateşkesin sağlanması durumunda söz konusu 30 gün içerisinde ABD ve diğer müttefikler ile görüşeceklerini kaydeden Zelenski, Ukrayna için güvenlik garantileri ve sürdürülebilir barış hakkında çalışacaklarını belirtti.

Zelenski mesajında, “Ukrayna barışa hazır. Rusya’nın da savaşı durdurma ya da savaşa devam etme yönündeki isteğini göstermesi gerekiyor.” ifadelerini kullandı. (AA)

Related Posts

Bornova 1877’den Genç Transfer

Bornova 1877, Denizlispor’dan 19 yaşındaki sol bek Mustafa Kemal Naza ile 3 yıllık sözleşme imzaladı.

Avrupa’dan Putin-Trump görüşmesi için çağrı: Zelenskiy’i de alın

ABD Başkanı Donald Trump’ın, Alaska’da Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile yapacağı görüşme öncesi, Avrupa liderleri Kiev’in barış sürecine dahil edilmesi gerektiğini vurguladı. Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelensky, ülkesinin dışlandığı …

Bafa Gölü can çekişiyor: Kokudan yaklaşmak mümkün değil!

Muğla ve Aydın sınırı içerisinde bulunan Bafa Gölü’nü kirlilik tehditi altında. Göldeki su çekilmesi ve sanayi kaynaklı kirlilik, çevreye ağır bir koku yayılmasına neden oldu.

Marmaray’da 1 saat arayla 2 intihar vakası

Marmaray’da Güzelyalı ve Darıca istasyonlarında yaklaşık 1 saat arayla 2 intihar vakası yaşandı. Yolcular trenden tahliye edilirken tren seferlerinde gecikme yaşandı.

Adana’da Amir, Tartıştığı İşçiyi Tabancayla Yaraladı

Adana Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı ASKİ şantiyesinde meydana gelen olayda, amir Taner A. tartıştığı işçi Ahmet A.’yı tabancayla ayağından vurdu. Taner A., olay yerinden kaçtı ancak yakalanarak gözaltına alınd.

FIFA’dan Adana Demirspor’a kötü haber

FIFA, Adana Demirspor’a 6 puan silme cezası verdi. 1. Lig’de mücadele edecek olan Adana Demirspor sezona -6 puandan başlayacak.