Macron, Filistin’i Tanıyabiliriz Dedi, İsrail Tepkili

Fransa Cumhurbaşkanı Macron, Filistin’i Tanıma Açıklaması Yaptı

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron’un gelecek aylarda Filistin devletini tanıyabileceklerine ilişkin açıklaması, iki devletli çözüme yanaşmayan ve Filistin topraklarını işgal etmeyi sürdüren İsrail’i rahatsız etti.

İsrail Dışişleri Bakanı Gideon Saar, Macron’un haziran ayında eş başkanlık edecekleri uluslararası konferansta Filistin devletini tanıma açıklamasına tepki gösterdi. Saar, bu adımın bölgede barışı ve güvenliği uzaklaştıracağını vurguladı.

Fransa Cumhurbaşkanı Macron, Mısır ziyaretinin ardından France 5 kanalına yaptığı açıklamada, Filistin’i tanıma konusunda adım atabileceklerini belirtti. Macron, Suudi Arabistan ile birlikte iki devletli çözüme destek vereceklerini ifade etti.

İspanya, Norveç, İrlanda, Slovenya, Ermenistan, Bahamalar, Trinidad ve Tobago, Jamaika ile Barbados gibi ülkelerin Filistin’i tanıma kararlarıyla birlikte tanıyan ülke sayısı 146’ya yükseldi.

Hesap Aç, 1.000 TL Kazan. BYBIT TR’ye Şimdi Üye Ol. Reklamdır
Kaynak: AA / Burak Dağ – Güncel

Related Posts

TİP İzmir’den acil seferberlik çağrısı

Türkiye İşçi Partisi İzmir İl Örgütü, “Köyler boşaltılıyor, insanlar evsiz kalıyor, yürekler yanıyor. Bu yaşananlar bir doğa olayı değil; ihmaller zincirinin, hazırlıksızlığın ve derinleşen iklim krizinin sonucu olarak karşımızda duruyor. Yangınlar sadece ağaçları değil, suyu, toprağı, havayı; bir arada yaşama umudumuzu da tehdit ediyor” dedi.

Diyarbakır’da futbol maçında ortalık karıştı! Bıçakla saldırdılar

Diyarbakır’ın Fırat Mahallesi’nde bulunan millet bahçesindeki halı sahada dün akşam saatlerinde düzenlenen ‘Vedat Aydın Futbol Turnuvası’ yarı final maçında olay çıktı.

İran: ABD, müzakerelerin başlatılması için diplomasiye gerçekten bağlı olduğunu göstermeli

İran: ABD, müzakerelerin başlatılması için diplomasiye gerçekten bağlı olduğunu göstermeli

CHP’li Başarır ve AKP’li Varank arasında ‘derisi kalın’ tartışması! Varank’tan ilginç soru…

TBMM Genel Kurulu’nda zeytinliklerin madencilik faaliyetlerine açılmasını öngören kanun teklifinin görüşmeleri başladı. Kanun teklifinin görüşmeleri sırasında CHP’li Ali Mahir Başarır ile AKP’li Mustafa Varank arasında ‘derisi kalın’ tartışması yaşandı.

Pezeşkiyan yasayı onayladı: UAEA’nın santral erişimi kesildi

İran Cumhurbaşkanı Mesud Pezeşkiyan, 25 Haziran’da İran meclisinden geçen ve Uluslararası Atom Enerjisi Ajansı (UAEA) ile işbirliğini askıya alan yasayı onaylayarak yürürlüğe koydu.

Hamas’tan Gazze’de çete kurduğu iddia edilen Ebu Şebab’a 10 gün süre

Hamas, Gazze’de silahlı çete kurmakla suçladığı Yaser Cihad Mansur Ebu Şebab isimli vatandaşın teslim olması için 10 gün süre verdi. Ebu Şebab, İsrail için casusluk yapmakla” suçlandı.