229 milyonluk vurgunu böyle gerçekleştirdiler

Dolandırıcılık Yapan Suç Şebekesine Operasyon: 229 Milyon Lira Vurgun!

Diyarbakır İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Dolandırıcılık Büro Amirliği ekipleri, sahte internet sitesi kurarak yedek parça satışı adı altında dolandırıcılık yapan suç şebekesine yönelik önemli bir operasyon başlattı.

Yapılan çalışmalar sonucunda, müşterilerle irtibata geçerek ücretini peşin alan ancak ürünleri teslim etmeyen suç örgütü üyelerinin, MASAK verilerine göre tam 229 milyon lira haksız kazanç elde ettiği belirlendi.

Suç örgütü üyelerinin, hesaplarına aktarılan paraları ATM’lerde cep telefonlarından “Karekod” okutarak çektikleri, elde ettikleri parayı örgüt elebaşına ulaştırdıkları tespit edildi.

Örgüt elebaşının uzun süredir 413 suçtan aranan H.A. olduğu ortaya çıktı. İstanbul’a gönderilen özel ekip tarafından yakalanan H.A., bir haftalık yoğun çalışmanın ardından ele geçirildi.

Operasyon kapsamında Diyarbakır merkezli 6 ilde “Karekod” adıyla gerçekleştirilen operasyonda 17 şüpheli gözaltına alındı. H.A. ve diğer şüpheliler, emniyetteki işlemlerin ardından nöbetçi sulh ceza hakimliği tarafından tutuklandı. Hesaplarına el konulan zanlılar ise cezaevine gönderildi.

Related Posts

Çin, Alman uçağını lazerle hedef alma iddiasını reddetti

Çin, Avrupa Birliği’nin (AB) Kızıldeniz’deki seyrüsefer güvenliği misyonu Aspides’te görev yapan Alman uçağını lazer kullanarak hedef aldığı yönündeki suçlamaları reddetti.

Trump’tan Putin’e şok tehdit: ‘Moskova’yı bombalarım’

Donald Trump’ın 2024’teki bir bağış etkinliğinde, Ukrayna’ya saldırması halinde Putin’i Moskova’yı bombalamakla tehdit ettiği ortaya çıktı. Aynı etkinliklerde Pekin için de benzer ifadeler kullanan Trump, öğrenci protestocuları sınır dışı etme sözü vererek bağışçılardan destek istedi.

Terör örgütü PKK’nın elebaşı Öcalan’la ilgili çok konuşulacak kulis

DEM Parti’nin, 11 Temmuz Cuma günü gerçekleşmesi beklenen PKK’nın silah bırakma töreninde, terör örgütü PKK’nın elebaşı Abdullah Öcalan’dan videolu bir mesaj yayınlanmasını beklediği iddia edildi.

Hamas: Esir takası ancak direnişin şartlarıyla olur

Hamas, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu’nun esirlerin serbest bırakılması ve Gazze’nin teslim olması yönündeki açıklamalarını “yenilgi sanrısı” olarak değerlendirerek, esirlerin serbest bırakılmasının ancak direnişin dayattığı şartlarda bir anlaşmayla gerçekleşeceğini bildirdi.

Altın kaçakçılığına ihbar ödülü: İhbarda bulunana yüzde 10’u nakit

Afrika’nın en büyük altın üreticilerinden Gana’da, yasa dışı altın kaçakçılığı faaliyetlerini ihbar edene, ele geçirilen altının değerinin yüzde 10’u nakit olarak verilecek.

Zeydan Karalar’ı tutuklama kararı Meclis’i kapattırdı

CHP’li belediyelere yönelik cumartesi sabahı gerçekleştirilen son operasyonda gözaltına alınan ve bu sabah İstanbul Adliyesi’ne sevk edilen Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar ile 5 isim tutuklandı. Tutuklama kararının ardından CHP’li milletvekilleri Meclis kürsüsünü işgal etti. TBMM Başkanvekili Bekir Bozdağ, bunun üzerine Meclis’i kapattı.