21 ilde IŞİD terör örgütüne yönelik son 1 haftadır devam eden ‘GÜRZ-44’ operasyonlarında; 164 şüpheli terör örgütü mensubu yakalandı.
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, “21 ilde DEAŞ Terör Örgütüne yönelik son 1 haftadır devam eden “GÜRZ-44” operasyonlarında; 164 şüpheli Terör Örgütü mensubu yakalandı. Toplumsal dayanışmamız ve ortak değerlerimiz, terörün yayılmasını önlemede en etkili savunma mekanizmalarından biridir. Terörü ülkemizden topyekûn bir mücadeleyle söküp atmaya kararlıyız.” açıklamasını yaptı. Açıklamada şu ifadelere yer verildi:
-Cumhuriyet Başsavcılıkları, Emniyet Genel Müdürlüğü TEM Daire Başkanlığı ve İstihbarat Başkanlığı koordinasyonunda; İl Emniyet Müdürlükleri TEM Şube Müdürlüklerince; Adana, Amasya, Antalya, Artvin, Balıkesir, Batman, Burdur, Bursa, Çorum, Erzincan, Eskişehir, Gaziantep, İstanbul, Kocaeli, Konya, Malatya, Mersin, Nevşehir, Sakarya, Samsun ve Şanlıurfa’da düzenlenen operasyonlarda yakalanan şüphelilerin; IŞİD terör örgütü içerisinde faaliyet gösterdikleri ve terör örgütüne finans sağladıkları tespit edildi. Operasyonlar sonucu; ruhsatsız tabanca ve tüfekler ile çok sayıda dijital materyal ele geçirildi.
More Stories
Adana’da AVM’de 3 gün saklanan hırsızlık şüphelisi yakalandı
Kırklareli’nde Kanser Bilinci Etkinliği
Engin Polat ‘dolandırıcılık’ suçlamasından beraat etti