10 dolarlık tuzak: App Store’da yeni sahte oyun fiyaskosu

App Store’da Yayınlanan Sahte “Blue Prince” Oyunu Kullanıcıları Mağdur Etti

Apple’ın uygulama mağazası App Store, son zamanlarda tekrar sahte bir oyunun yayınlanmasına izin verdi. Bu sefer, sahte bir oyun olan “Blue Prince” kullanıcıları dolandırmaya çalıştı.

App Store’daki kısa süreliğine yer alan bu sahte sürüm, birçok kullanıcıdan 10 dolarlık ücret almaya çalıştı. Şans eseri, sahte uygulama kısa bir süre sonra mağazadan kaldırıldı.

Gerçek oyunun geliştiricisi Dogubomb ve yayıncısı Raw Fury, Pazartesi günü yaptıkları ortak açıklamada, iOS platformundaki sahte “Blue Prince” sürümleri hakkında bilgi aldıklarını duyurdu. Oyunun asıl versiyonunun yalnızca Steam, Xbox ve PlayStation platformlarında bulunduğu belirtildi ve iOS için henüz resmi bir sürüm olmadığı açıklandı.

App Store’daki Sahte Oyun Nasıl Tanıtıldı?

App Store’da sahte “Blue Prince” uygulaması, basitçe “Blue Prince” kelimesini aratarak bulunabiliyordu. İlk sırada çıkan uygulama, oyunun resmi logosuna benzeyen bir simgeye, gerçek oyun içeriklerine benzeyen ekran görüntülerine ve Steam’deki açıklamaya benzer bir tanıtım metnine sahipti.

Ancak uygulamanın detaylarına bakıldığında, geliştirici olarak “Samet Altinay” adıyla bir kişi listelenmişti. Bu isim, Dogubomb ya da Raw Fury ile hiçbir bağlantısı olmayan bir isimdi. Telif hakkı bilgilerinde de geliştirici adı yanlış ve eksik olarak “DogBomb” şeklinde yazılmıştı.


Oynanış: Gerçeğe Yakın Ancak Sorunlu

Uygulama, orijinal oyun ile genel hatlarıyla benzerdi, ancak mobil kullanım için bazı eklemeler yapılmıştı. Fakat oyunu deneyenler, karakterin bir hata ile karşılaşması sonucunda oyunun oynanamaz hale geldiğini fark etti.


Apple, konuyla ilgili henüz bir açıklama yapmazken, sahte “Blue Prince” sürümü App Store’dan kaldırılmadan önce “Eğlence” kategorisinde 8. sıraya kadar yükselmişti. Yalnızca bir kullanıcı yorumu bulunan uygulamada, bu yorumda da aynı sorundan bahsediliyordu.

Eğer sahte oyunu satın aldıysanız, Apple üzerinden para iadesi talebinde bulunabilirsiniz. Apple’ın resmi web sitesinde bu konuda destek alabileceğiniz bir sayfa bulunmaktadır.

Resmi iOS Sürümü Talep Ediliyor

Oyunun geliştiricileri ve yayıncıları, şu anda “Blue Prince” oyununun sadece mevcut platformlarda oynanabildiğini belirterek, gelecekte farklı platformlar için bir sürüm çıkartılırsa resmi duyuru yapacaklarını açıkladılar. Kullanıcılardan, sahte uygulamalara karşı dikkatli olmaları ve indirmemeleri istendi.

Apple, daha önce de “Wordle” ve “Palworld” gibi popüler oyunların sahte versiyonlarının App Store’a sızmasına izin vermişti. Bu durum, App Store inceleme sürecinin güvenilirliğini tekrar sorgulamaya açtı.

Related Posts

Yapay zeka, araba tamircisi olarak işe başladı

Tesla, servis süreçlerindeki aksaklıkları azaltmak amacıyla yapay zeka destekli yeni bir sistem geliştirdi.

Dünya merakla bekliyor: Sovyet uydusunun hangi ülkeye düşeceği belli oldu

Kontrolden çıkan bir Sovyet uzay aracı Pazar sabahı Dünya’ya çarpmaya hazırlanıyor. Hangi ülkeler risk altında ve Türkiye bu listede yer alıyor mu diye merakla beklenirken uydunun hangi ülkeye düşeceği belli oldu. İşte detaylar…

Windows ve macOS’e rakip geliyor! Huawei PC için HarmonOS’i duyurdu

Telefon ve tablet modellerinde kendi arayüzünü kullanan firma, bilgisayar işletim sistemi için sürpriz bir duyuruya imza attı. HarmonyOS işletim sisteminin bilgisayar sürümü geliyor.

Turkcell ve BOTAŞ’tan 15 yıllık stratejik anlaşma

Turkcell Superonline, Boru Hatları ile Petrol Taşıma AŞ (BOTAŞ) tarafından açılan “BOTAŞ Fiber Optik Kablo Altyapısındaki Elyafların Kiraya Verilmesi” ihalesini almaya hak kazandı.

Elon Musk, neden Mars’a gitmek istediğini anlattı

SpaceX CEO’su Elon Musk, Fox News’a verdiği röportajda Mars’ta yaşam kurma vizyonunu değerlendirdi.

Uzay aracı 53 yıl sonra düşüyor: Türkiye de risk altında

Soğuk savaş döneminden kalma Sovyet uzay aracının 53 yıl sonra Dünya’ya düşmesi bekleniyor. Atmosfere girerek yanması beklenen aracın düşebileceği yerler arasında Türkiye de var.